La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha advertit que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) és "una transformació total del sistema educatiu de l'Estat i un atemptat contra totes les competències, creant dos nivells d'assignatures". "Hem arribat a un punt crític", ha alertat, i ha manifestat que el que hi ha darrere la LOMQE "és tan greu perquè canvia els valors fonamentals de l'educació, l'estructura dels currículums i el marc competencial". Durant una conferència a Tribuna de Girona que ha pronunciat aquest divendres, Rigau ha recordat que la norma relega el català a assignatura autonòmica i ha denunciat que el ministeri vol "el màxim control" de les assignatures.

La consellera d'Ensenyament ha destacat que "els docents han de saber que la situació actual no és causa de les retallades, és causa del dèficit fiscal" ja que la Generalitat no pot fer un pressupost com el que mana Madrid. "Què fem: tanquem escoles? Siguem conscients i expliquem-ho", ha asseverat.

A més, Rigau ha subratllat que és la primera titular d'Ensenyament des del 1981 que pateix per la nòmina dels treballadors. "No ens hi havíem trobat mai patir per pagar a 107.000 persones, però això no ha de tapar els objectius del sistema general", ha remarcat.

"No defensaré la bondat de les retallades"

La consellera ha insistit en l'obligatorietat de l'austeritat: "No defensaré la bondat de les retallades, estan equivocats, no les defenso. Comprenc que hi ha molts motius de queixa però hom ha de ser comprensiu amb aquell no té feina. Ara quan es té feina i es pateix retallades a la pública o al món privat, cal saber exactament de què es parla". La titular d'Ensenyament ha reconegut que "avui en dia ser docent, director, regidor d'educació, director territorial o consellera no és fàcil, però ens toca aquest temps".

Per això, Rigau ha dit que se sent "orgullosa dels docents perquè han assumit l'increment horari, la baixada de sou i han seguit treballant igual, i tot encaminat cap a la millora perquè és el que millor poden fer per aquestes generacions".

"El sistema falla quan els seguidors de Justin Bieber fan cua en horari lectiu"

D'altre banda, la consellera ha parlat sobre les mancances del sistema educatiu i ha assegurat quee "tot el sistema falla quan els seguidors de Justin Bieber, de 14 anys, fan cua en horari lectiu".