El president de C's, Albert Rivera, ha criticat aquest dilluns la decisió d'Alícia Sánchez-Camacho de prescindir de l'escorta dels Mossos d'Esquadra i demanar protecció a la policia estatal. Segons Rivera, la presidenta del PPC posa sobre tot el cos de Mossos una "injusta" ombra de sospita i tensa més les relacions entre Catalunya i Espanya. "Algú pot arribar a pensar que tots els mossos treballen per espiar-la", ha lamentat. El líder de C's ha reclamat que, enlloc de divisió, els diferents cossos policials treballin coordinadament i ha destacat la seva confiança en la policia. "Puc desconfiar de Fernández Diaz, de Martorell i de Zaragoza, però mai traslladaré la desconfiança als servidors públics".

Rivera considera "absurd" que Sànchez Camacho desconfiï dels Mossos d'Esquadra per la seva manca de confiança en el Govern. Per aquest motiu, el líder de C's ha demanat a la presidenta del PPC que "si realment creu que hi ha policies o polítics que s'han dedicat a utilizar la informació policial per espiar-la, que ho denuncïi". Rivera ha volgut donar el seu suport a la policia espanyola i als Mossos d'Esquadra i ha lamentat que ara hagin de veure com s'escampa la sospita sobre ells, tenint en compte que també estan patint les retallades de CiU i el PP.

Segons Rivera, "és una falta de respecte pels mossos i la policia" que es desconfïi d'ells arran de casos com en el que s'ha vist immers el director general de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell. Seguint aquesta lògica i des del seu punt de vista, en el cas que no es confiés en el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, tampoc es podria confiar en el cos de la policia espanyola.

Seguint aquest fil, el president de C's ha reiterat que aquest és un problema polític -tal com ha insistit les darreres setmanes- i que ara es desviï l'atenció cap als mossos és "injust". "El problema no el tenim amb els policies sinó amb els polítics-policies", ha reblat Rivera.

Navarro, "còmplice" de CiU i ERC sobre el dret a decidir

D'altra banda, el president de C's s'ha referit al text sobre el dret a decidir que ha presentat el PSC i que s'abordarà aquesta setmana al Ple del Parlament. Ciutadans ha criticat que aquest cop sigui el PSC qui envïi al Parlament una declaració d'aquest tipus quan ja es va debatre la de CiU i es va recorrer al TC. "Lamentem que el Parlament novament hagi de debatre allò que ja s'ha debatut i s'ha recorregut al constitucional", ha afirmat Rivera, tot assegurant que això demostra que "Navarro actua com a còmplice de CiU i ERC" i confirma que "només li importa la independència".

En aquesta línia, Rivera ha tornat a enviar un missatge als votants progressistes de Catalunya i ha reiterat la disposició de C's per a defensar els votants "traïts" pel PSC. "Aquí hi ha un partit que els defensarà si el PSC els abandona i traeix el seu electorat", ha afirmat Rivera. El líder de C's ha continuat amb la seva crida als descontents amb el PSC, de qui ha dit que està més encaminat a fer un nou govern d'esquerres que seria "el tripartit de les declaracions de sobirania, o quatripartit, amb Iniciativa".