CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP van abonar en el Parlament una moció en la qual es reclama a l'Executiu central la substitució de la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, que va ser defensada de manera contundent per PPC i Ciutadans, mentre que el PSC es va abstenir. Aquest va ser

un dels punts d'una moció presentada per ERC sobre el món local, que va ser aprovat per 86 vots a favor dels partits sobiranistes i 27 en contra -els del PPC i C's- i 20 abstencions del PSC.

Segons el diputat d'ERC Marc Sanglas, "la delegada del Govern només es dedica a generar conflictes en el territori, quan hauria d'estar calladeta", i va demanar la seva substitució per una persona més predisposada a l'"entesa i el diàleg". La intervenció de Sanglas va rebre una ràpida resposta del diputat del PPC Manuel Reyes: "Vostè ha caigut al més baix, hauria de rebre classes d'educació i respecte". Reyes va afegir: "volen la substitució de Llanos de Luna simplement perquè no els agrada (.....) vostès volen que hagi un pensament únic".

En un agre intercanvi de paraules, Sanglas va replicar a Reyes que ell "mai ha faltat a ningú el respecte" i que amb aquesta moció "estem criticant l'actitud política de Llanos de Luna, no la seva actitud personal". Fonts de la Delegació del Govern a Catalunya van expressar el seu rebuig a opinar sobre la moció del Parlament.