El portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats, Joan Coscubiela, ha demanat al govern espanyol i al PP que "prenguin bona nota" de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que determina que la legislació sobre desnonaments no s'ajusta a la legislació comunitària i que és abusiva, i ho incorporin a la reforma legislativa. "Desgraciadament, això no resolt el patiment provocat per la negació del PP a modificar aquestes lleis", ha afegit Coscubiela, que creu que s'ha arribat a aquest punt per la "profunda incompetència d'aquest govern, del seu exercici absolutista del poder i sobretot de la seva supèrbia".

El portaveu ecosocialista espera que ara el govern espanyol "sigui més modest i accepti més col·laboració de la resta del grups". Per Coscubiela, la sentència permetrà les persones desnonades "tindran més mecanismes de defensa i seran menys víctimes del profund desequilibri que està provocant aquesta legislació absurda".

Segons el portaveu ecosocialista, aquesta sentència "condiciona la interpretació dels jutges", de manera que els magistrats espanyols i els afectats podran acollir-se a la del Tribunal de Justícia de la Unió Europa. Segons Coscubiela, amb aquesta resolució l'executiu i el PP han quedat "desautoritzats".