La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha exigit aquest dijous al govern espanyol que "aprovi una moratòria immediata" fins que hi hagi un projecte de Llei desnonaments que proporcioni "una defensa real a les persones i acabi amb la indefensió de l'actual procediment". Segons Colau, si el govern no actua, serà la sentència europea la que obligarà a aturar el procediments en curs amb el risc de "col·lapsar els jutjats". És per això que considera que "seria millor que fos el govern espanyol qui reconegués que s'ha de fer una moratòria".

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca s'ha mostrat escèptica respecte a un canvi de postura immediat del govern espanyol en considerar que "sempre ha cedit a la pressió de les entitats financeres". És per això que Colau ha expressat amb contundència que "no cal que pensin gaire ja que les propostes les tenen sobre la taula", a través de la Iniciativa Legislativa Popular que la PAH va portar al Congrés gràcies al suport d'un milió sis-cents mil ciutadans.

En aquest sentit, Ada Colau ha afegit que tenen "el suport d'un 90 per cent de la població i tota la ciutadania està demanant aquestes demanades de mínims que ha estan redactades i que només han d'aprovar". Per tant, la PAH demana al govern que "no distreguin, que no maregin la perdiu i que no pretenguin descafeïnar la normativa introduint poques modificacions", perquè, segons Ada Colau, "no només seria inacceptable sinó que a la població se li acabarà la paciència i pujarà moltíssim la tensió i la pressió social".

Finalment, des de la PAH s'han felicitat per la sentència del Tribunal europeu sobre desnonaments i consideren que com a ciutadania han estat "molt per davant de les administracions públiques", tot afegint que el moviment contra els desnonaments "té un suport molt important amb una sentència europea que està per sobre de la normativa interna". Amb tot, ha afegit que no es pot baixar la guàrdia perquè ara cal "exigir que això es traslladi a una llei" i ha alertat que "les entitats financeres faran molta pressió perquè no s'aprovin les mesures previstes a la ILP".