El socialista Daniel Fernández ha anunciat que continuarà de diputat al Parlament però deixarà els seus càrrecs a les comissions de la cambra catalana, en concret el de president de la Comissió de Joventut i el de secretari de la d'Afers Institucionals. Ho ha anunciat en roda de premsa després de ser imputat pel cas Mercuri. A més, ha informat que el partit nomenarà un nou secretari d'Organització. Fernández havia estat apartat temporalment del càrrec a petició seva quan es va conèixer la possibilitat de la seva imputació. Ha defensat la seva innocència i ha assegurat que només va emetre una opinió sobre un lloc de treball a Montcada i Reixac, opinió que coincidia amb la de l'alcadessa.

En roda de premsa, Daniel Fernández ha expressat la seva "total convicció" que no ha comès cap delicte ni cap infracció en l'assumpte pel qual ha estat imputat. Ha explicat que la seva participació ha estat "donar una opinió a la demanda de l'alcaldessa de Montcada respecte a un lloc de lliure designació en el seu municipi, una opinió que coincidia plenament amb la seva", ha afegit.

Des d'aquesta "tranquil·litat", ha dit, Fernández ha assegurat que té "plena confiança" en la justícia i espera poder declarar quant abans millor. En tot cas, deixarà els càrrecs a les institucions al Parlament i es nomenarà un nou secretari d'Organització mentre no es resolgui la seva condició d'imputat. "Crec sincerament que és la resposta adequada en el moment adequat i al tema", ha dit.

Fernández ha recordat que ell ja va ser apartat del càrrec orgànic al partit el passat 27 de novembre a petició seva, i, per tant, porta un temps suspès sense estar imputat.

En preguntar-li si deixarà l'acta de diputat en cas d'anar a judici, no ha volgut avançar escenaris perquè creu sincerament, ha dit, en la seva innocència i confia en la justícia. A més, ha volgut desvincular el seu cas del Mercuri, i ha remarcat que el jutge ha obert peces separades.