Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, va haver de comparèixer ahir al Parlament per posar punt i final a la polèmica generada les darreres hores arran la signatura a Brussel·les d'un acord per part de la ministra de Foment, Ana Pastor, amb els responsables de transports de França, Itàlia, Eslovènia i Hongria, on s'intuïa un canvi de traçat del Corredor Mediterrani que evitava Tarragona per passar per Madrid i Saragossa.

En aquest sentit, Vila va assegurar als periodistes que la polèmica tenia a veure "amb la necessitat de bastir un nou protocol de governança" per tractar qüestions diverses en relació al corredor com ara la ubicació de centres logístics i qüestions relacionades amb la "capilaritat" de l'eix, i "que no té res a veure amb tota la política d'inversions que s'està fet", ni amb la connexió amb Tarragona "que està garantida".

Sobre el nou model de governança pactat a Brussel·les, el conseller de Territori va recordar que la Generalitat ja fa temps que demana participar-hi. Explicat això, va exigir a l'Estat i a la ministra de Foment que "adeqüin el discurs" a la realitat dels fets "que és raonablement positiva".