La temporada de pesca de la truita s'inicia el pròxim dissabte, 16 de març, i es perllongarà fins l'1 de setembre. La pesca sense mort s'allargarà fins el 30 de setembre. En el cas de la pesca en alta muntanya, s'iniciarà el 11 de maig i finalitzarà el 30 de setembre. S'estableix un límit de captures per a la truita comuna de 4 exemplars per pescador i dia d'una mida superior als 22 centímetres en les zones de pesca controlada de salmònids. Pel que fa a les zones intensives, s'estableix un límit de captures de 6 truites per pescador i dia, d'una longitud superior als 19 centímetres. La línia telefònica 012 no es trobarà operativa aquesta temporada a causa de les restriccions pressupostàries.

Pel que fa a les aigües d'alta muntanya, es podrà pescar amb mort fins el 30 de setembre en aquelles zones de pesca controlada en què el pla tècnic ho prevegi.

Se segueix permetent, en determinats trams, l'ús de la cullereta d'un ham sense arponet per a la pesca sense mort en aigües de salmònids, juntament amb el buldau i la mosca a cua de rata o fuet.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) manté habilitades tres línies d'expedició dels permisos de pesca: Internet, a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya, presencialment als Serveis Territorials i Oficines Comarcals d'Agricultura, i mitjançant els permisos manuals expedits per les Societats de pescadors a les comarques pirinenques.

Zones de pesca controlada i zones lliures sense mort

Tot i no haver canvis rellevants en la delimitació de les zones de pesca, es recomana al pescador revisar les característiques de cada tram. Ho poden fer de forma ràpida i visual accedint al ''Visor de caça i pesca continental'' dins del web de l'Àrea de Pesca Continental www.gencat.cat/pesca/continental.

Seguint amb la línia fixada en la temporada anterior, hi ha la possibilitat que qualsevol pescador pugui obtenir un permís en la modalitat de captura i solta àdhuc en les zones tradicionalment amb mort. És per això que les zones amb mort segueixen mantenint una matricula finalitzada amb una A, i les sense mort una matrícula acabada amb la lletra B (per exemple NR-01A o NR-01B).

L'import de la taxa per a pescar sense mort seguirà gaudint d'un 50% de bonificació respecte a la taxa amb mort i es manté els descomptes per a federats a la Federació catalana de pesca i per als socis de les Societats de pescadors que col·laboren en la gestió.

Zones de pesca controlada intensives

A causa de les restriccions pressupostàries a què fa front la Generalitat de Catalunya, el DAAM es veu obligat a fixar l'obligatorietat de pescar en la modalitat sense mort a totes les zones de pesca controlada intensiva del 30 de setembre al 28 de febrer del 2014, ambdues dates incloses.

Espècies exòtiques

I a l'espera de la publicació de la modificació del Catàleg d'espècies exòtiques invasores tramitat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), totes les espècies exòtiques hauran de ser sacrificades en el moment de la seva captura, llevat de la truita irisada (Oncorhynchus mykiss) en les zones intensives, el salvel·lí (Salvelinus fontinalis) en determinats estanys d'alta muntanya, i la perca americana (Micropterus salmoides) en determinats embassaments, que disposaran d'una quota de captura establerta en la resolució de vedes.

A més, es fixa un període transitori d'un any per a què els pescadors canviïn l'ús de soles de feltre per altres que tinguin un procés d'assecat més ràpid, arran de l'aparició de noves espècies exòtiques invasores a la península que poden alterar els ecosistemes de forma irreversible.