El PPC i el govern de la Generalitat van intercanviar ahir acusacions mútues d'estar mentint al voltant del cas de l'espionatge polític i la petició de la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, de canviar la seva escorta de Mossos d'Esquadra per una altra de la Policia Nacional. A la sessió de control del Parlament a l'executiu català, el diputat del PPC Sergio Santamaría va indicar que el seu partit, i la líder d'aquest, Alícia Sánchez-Camacho, "han perdut la confiança en el director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat" pel seu paper en el cas de les escoltes il·legals descobertes. Prat va seguir des de la llotja d'invitats del Parlament la sessió de la cambra, en què es va debatre sobre els casos d'espionatge polític i la desconfiança que aquests han generat en el PPC respecte a la direcció política dels Mossos.

Després de matisar que "ningú no qüestiona els Mossos" però sí la seva direcció política, Santamaría va acusar Prat de "ser un mentider compulsiu" i a CiU la va criticar per "voler acabar amb l'autèntica líder de l'oposició que hi ha al Parlament (Alícia Sánchez-Camacho) per la seva oposició independentista". El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va agrair les mostres de suport rebudes des de molts àmbits de la societat catalana "pel bon treball que realitzen els Mossos davant el que ha estat un atac lamentable" per part de Sánchez-Camacho. Segons Espadaler, "vostès (els del PPC) s'han equivocat molt, barrejant la seguretat i la política, quan hi ha qüestions amb les quals no cal jugar", i va recalcar que "al Govern li correspon donar la cara i ho està fent". Després de "redoblar la confiança del Govern en el responsable dels Mossos d'Esquadra", va acusar els dirigents del PPC d'"haver construït un relat sobre la mentida".

Més crítiques

El Govern va qualificar d'"inadmissible" i "indigne" que el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, llancés segons el seu parer una "amenaça velada" contra CiU, després de no aclarir la "paternitat" de l'informe de la UDEF sobre suposats comptes de dirigents catalans a Suïssa. En declaracions als mitjans als passadissos del Parlament, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, es va referir així a la compareixença del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en què, segons el conseller, va fer "aquesta amenaça velada de més casos de corrupció" de CiU.

"Des del Govern i des del departament d'Interior considerem inadmissible, indigne i impropi que el ministre, que després de quatre mesos no ha estat capaç d'aclarir la paternitat de l'informe de la UDEF que va aparèixer en plena campanya i que va distorsionar i va posar grans ombres de dubte sobre persones honorables, a sobre faci aquesta amenaça velada de més casos de corrupció", va opinar Espadaler. Per això, el conseller va expressar la seva "perplexitat" i la seva sorpresa davant l'actitud de Fernández Díaz. Respecte a la presumpta trama d'espionatge polític, Espadaler va lamentar que s'hagués posat en l'"arena política" les forces de seguretat. "El que demano és que, des de la política, no posem més llenya al foc, perquè amb la seva persistència acabaríem degradant unes relacions que han de ser necessàriament bones", va dir per acabar. A més, va deplorar que es barregessin totes aquestes qüestions amb "la violència de gènere, ens sembla encara de més baixa categoria moral", va dir el conseller, que va precisar que Catalunya té un sistema d'atenció a les víctimes de la violència masclista que "funciona bé, i mai no jugaríem amb una cosa tan sensible".