El president de la Generalitat, Artur Mas, ha decidit desconvocar la cimera econòmica i social d'aquest dissabte perquè, segons ell mateix ha explicat als periodistes, no veu predisposició dels grups a arribar a acords. Mas ho ha consultat primer amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, impulsor de la idea de celebrar aquesta cimera. El president català no vol que passi el mateix que fa dos anys, i tem que si hagués mantingut la trobada, s'hauria pogut convertir en un escenari de confrontació partidista, però sense possibilitat d'arribar a acords "el més transversal i de fons possible". Mas no descarta tornar-la a convocar si canvia el panorama polític.

Després que diversos grups com ICV-EUiA i PPC demanessin a Mas que ajornés la cimera, finalment el president ha decidit desconvocar-la en comprovar que no hi ha prou predisposició dels grups a arribar a acords. De fet, ja havia avisat dimecres que no tindria cap problema a fer-ho, tot recordant que la idea de fer aquesta trobada no era seva, sinó de Pere Navarro. Precisament perquè la proposta era del socialista, ha volgut parlar-ho primer amb ell.

Mas ha analitzat la situació i ha constatat que no hi ha possibilitats d'arribar a acords transversals, l'únic objectiu d'aquesta cimera. D'haver-la mantingut, ha opinat en conversa amb els periodistes, podria haver-se convertit en una batalla partidista entre els grups, i ha recordat l'experiència de la de fa dos anys, que no va anar prou bé. Si millora el panorama, estudiarà tornar-la a convocar.