L'associació musulmana Watani va anunciar ahir que enviarà instàncies a diversos ajuntaments catalans i a un de Màlaga perquè anul·lin la prohibició de l'entrada als espais públics a dones que portin el vel integral o burca. A través d'un comunicat, l'associació que va recórrer la prohibició d'entrar als edificis municipals de Lleida i ha aconseguit que el Tribunal Suprem anul·li aquesta prohibició, va anunciar que demanarà als ajuntaments catalans de Barcelona, Tarragona, Cunit, el Vendrell, Mollet del Vallès i Santa Coloma de Gramenet, i a l'andalús de Coín, que anul·lin les seves pròpies ordenances.

En aquest comunicat, Watani va valorar positivament "l'anul·lació de la prohibició del vel integral a Espanya en general, i en particular a Catalunya", i també la decisió del Tribunal Superior de Catalunya de rebutjar la ubicació d'un centre de culte al polígon industrial de Lleida, mitjançant una altra sentència que també s'ha conegut recentment. "No tenim cap dubte que tenim a Espanya l'element bàsic per garantir la independència del poder judicial", va assenyalar l'associació islàmica.

Més reclams

D'una altra banda, Watani va informar que l'entitat ha reclamat a l'Ajuntament de Lleida l'elaboració d'un pla d'equipaments religiosos per a la ciutat, "designant per als centres de culte emplaçaments adequats, dignes, ben comunicats, i amb els serveis necessaris".

L'associació també ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya la creació d'un comitè d'investigació per saber "en quina mesura s'aplica la Llei de centres de cultes aprovada el 22 de juliol 2009, en particular a Lleida".