La diputada del PSC al Congrés Carme Chacón ha afirmat aquest diumenge que una possible ruptura PSC-PSOE seria un "suïcidi polític" per a ambdues formacions. "Crec que si la divisió es prolonga derivarà en ruptura i si la ruptura es consuma serà un suïcidi polític per als socialistes. Per a tots", ha assegurat Chacón en un article al diari 'El Periódico'. La diputada socialista ha justificat també que no va voler participar en la votació al Congrés sobre el dret a decidir per mostrar la seva oposició "a qualsevol iniciativa dels partits que han promogut un procés unilateral de ruptura" i també per manifestar "com deploro la divisió que aquest assumpte ha introduït en les files socialistes".

"Ni un socialista va poder sentir-se satisfet davant aquesta situació. ¿Com ens oferirem als ciutadans com a garantia d'unitat si nosaltres mateixos ens dividim?", es pregunta Chacón en l'article al rotatiu del Grup Zeta. De fet, la diputada del PSC assegura que si les conseqüències d'una ruptura serien tràgiques per a PSC i PSOE "no serien millors per als ciutadans". "S'esfumaria qualsevol opció de canviar el rumb polític tant a Catalunya com en conjunt d'Espanya". Paral·lelament, Chacón ha recordat que d'aquí un mes es complirà el 35è aniversari del protocol d'unitat firmat per Joan Reventós i Felipe González. "Dubto que els nostres problemes es resolguin derogant el que ha funcionat satisfactòriament durant 35 anys", ha reblat la diputada socialista.

Finalment, Chacón ha pronosticat que per resoldre el conflicte entre PSOE i PSC "fa falta generositat i diàleg, però sobretot visió i lideratge". "Per a tots els socialistes és vital recompondre la unitat. Sense un socialisme unit no hi haurà un socialisme fort", ha conclòs la diputada del PSC al Congrés.