El jutge degà de Madrid, José Luis González Armengol, va aprovar la decisió del fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, de dimitir del seu càrrec després de ser amonestat per el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, arran d'unes declaracions sobre la consulta sobiranista. En declaracions a l'ACN i en el marc d'un acte de C's, González Armengol va assenyalar que no és admissible que una persona amb un càrrec de màxima responsabilitat a la fiscalia faci unes declaracions que "es decanten clarament" per un posicionament "que, a dia d'avui, no està permès", va comentar. En aquest sentit, el jutge degà va aplaudir la decisió inicial de Torres-Dulce d'obrir expedient a Rodríguez Sol.

"El marc constitucional no admet posicions intermèdies, o estàs amb la Constitució o no estàs amb la Constitució, agradi o no", va sentenciar González Armengol sobre aquest expedient, que finalment no va acabar amb cessament perquè el fiscal en cap de Catalunya va posar dimarts el seu càrrec a disposició de Torres-Dulce. El jutge degà de Madrid va subratllar que mentre no arribi una modificació legislativa i, concretament, un canvi constitucional, "no serà admesa la celebració de plebiscits, ni de referèndums", va dir.

Tot i respectar el dret a la llibertat d'expressió, José Luis González Armengol va lamentar que Rodríguez Sol expressés una postura "parcial" a favor d'un posicionament "que no té un encaix constitucional". "La fiscalia i la judicatura estan adscrits com a poder estatal a un segment de l'Estat", va puntualitzar. Rodríguez Sol va presentar dimarts la seva renúncia a la seu de la fiscalia per la pèrdua de confiança del seu superior.