El secretari general d'ICV, Joan Herrera, i la portaveu parlamentària, Dolors Camats, van presentar ahir la seva candidatura a les primàries per copresidir ICV durant el Consell Nacional que va celebrar la formació a Barcelona.

Durant la seva intervenció en el Consell Nacional, Herrera va assenyalar que presenta la seva candidatura "entenent que els lideratges són col·lectius i que a ICV no només construïm lideratges, sinó que construïm equips, perquè els equips són fonamentals perquè un partit surti endavant".

Herrera va afirmar que en aquests moments existeix la necessitat de "construir una alternativa i no podem esperar que ens ho prenguin tot. Hem de fer-ho ja".

De la seva banda, Dolors Camats va avisar que "tindrem una única direcció però dues persones. Això ens obliga a ser molt transparents i tenir molta comunicació, molta deliberació i rendir molts comptes".

Per a Camats, assumir la copresidència és una manera de dir que "som capaços d'afrontar el repte que ens fa la societat per fer coses diferents com a partit".

El Consell Nacional d'ICV va aprovar donar el tret de sortida a les primàries per a la pròxima Assemblea Nacional, que se celebrarà el 19, 20 i 21 d'abril a Viladecans. El calendari de primàries s'obre a partir d'avui fins al pròxim 22 de març, amb la recollida dels avals de les candidatures d'aquells que vulguin participar en la consulta interna. Qualsevol militant es pot presentar en tàndem a la copresidència d'ICV si aconsegueix 50 avals dels adherits i adherides a la formació.