El conseller de Presidència, Francesc Homs, va justificar ahir que sigui ell qui comparegui davant del Parlament per aclarir la posició dels serveis jurídics de la Generalitat i el posterior "acord" de la Fiscalia sobre el Cas Treball i no el conseller de Justícia, Germà Gordó. En una entrevista a l'Hora L de Ràdio Lleida va assegurar que ell és el conseller amb responsabilitat sobre aquest tema i va dir que sospita que els partits que demanen que comparegui Gordó "persegueixen altres finalitats".

Homs, a més, va avançar en la mateixa entrevista quin serà el fil argumental per defensar l'acord previ a la sentència. Assegura que els advocats de la Generalitat van seguir instruccions que venien del tripartit: "Hi ha un encàrrec als advocats de la Generalitat per part del Govern tripartit. És un encàrrec que a més a més es formalitza per escrit, que és com es fa habitualment, i que demana als advocats que mirin de recuperar els diners que es van malversar. Els advocats fan la seva feina i en el moment que hi ha un acord que permet recuperar els diners, s'ha acabat la feina. El que hagués sigut inacceptable i absolutament greu és que ara, amb l'entrada del Govern de CiU, aquell encàrrec del tripartit als advocats de la Generalitat hagués canviat", va assegurar.

En aquesta entrevista, Homs també va apuntar que el Govern espera alguna resposta en la reunió secreta que han de tenir properament el president de la Generalitat, Artur Mas i el del Govern espanyol, Mariano Rajoy. Homs va avançar que el dret a decidir no és negociable, que com a molt, estaven disposats a parlar de com s'exerceix.

Més reaccions

Preguntat per la seva opinió sobre la decisió del jutge que porta el cas Treball d'enviar tres imputats a la presó, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va evitar fer valoracions. El ministre de Justícia "ha de respectar sempre" qualsevol resolució que dictin els tribunals perquè "no li correspon a l'Executiu donar una avaluació de les actuacions del poder judicial", va assenyalar Ruiz-Gallardón, que va assegurar, a més, que estava "convençut" que "tots els tribunals d'Espanya apliquen els mateixos criteris als mateixos supòsits".