Unió fa plegar una directora general tres setmanes després de ser nomenada

El partit considera ara que Mercè Jou podria caure en una incompatibilitat en ser diputada

08.03.2013 | 20:03

La directora general de Relacions Laborals de la Generalitat, Mercè Jou, d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), ha renunciat al càrrec tres setmanes després del seu nomenament per part del Govern per poder mantenir el seu escó al Parlament.
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir el cessament de Jou, que el passat 12 de febrer va ser designada responsable de Relacions Laborals i Qualitat a la Feina, direcció adscrita a la conselleria d'Empresa i Ocupació que dirigeix Felip Puig.
Fonts del departament van indicar que la renúncia de Jou responia a una decisió de la direcció d'Unió, que va creure convenient que deixés la direcció a la conselleria per poder exercir com a diputada al Parlament i no incórrer així en incompatibilitat amb el nou càrrec. Fonts de CiU, de la seva banda, van assenyalar que aquesta decisió responia a qüestions de reorganització de funcions dins del grup parlamentari.
Nascuda a Olesa de Montserrat l'any 1962, és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en Direcció Pública (EMPA) per ESADE, i ha fet el curs Pensar el Lideratge a la Càtedra de Lideratges i Governança Democràtica d'ESADE. Des del 1986 i fins al 2011 ha ocupat diversos càrrecs al Departament de Treball, des del 2003 és regidora de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i diputada al Parlament de Catalunya des de la IX Legislatura (2010-2012). Mercè Jou ha treballat al Departament de Treball, primer a la Direcció General de Cooperatives i Societats Anònimes Laborals, després com a subdirectora general al Gabinet Tècnic i, finalment, al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).A més, ha estat avaluadora externa de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari a Catalunya i membre del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya.
Col·legiada al Col·legi d'Economistes de Catalunya, des del 1996 Mercè Jou és membre del club de conjuntura d'aquesta institució.

Enllaços recomanats: Premis cinema