La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha qualificat les declaracions de l'expresident extremeny, José Luís Rodríguez Ibarra, en les què compara Artur Mas amb Tejero, Hitler i Mussolini com "inacceptables" i "inapropiades". Sánchez-Camacho ha deixat clar que rebutja les paraules de Rodríguez Ibarra i l'ha instat a demanar disculpes. La líder dels populars catalans no s'ha volgut posicionar sobre si l'expresident extremeny hauria d'abandonar el Consell d'Estat, però sí que ha declarat que hauria de rectificar les seves paraules. Sobre l'anunci del Govern d'estudiar possibles mesures legals, s'ha mostrat respectuosa, tot i que és partidària, ha dit, del camí de la sol·licitud d'una rectificació.

"Es pot discrepar i fer una política ferma d'oposició perquè creiem que està fent un procés independentista al marge de la llei", ha declarat Alícia Sánchez-Camacho. "Però una altra cosa són unes declaracions inacceptables, inapropiades i que rebutjo", ha afegit. Amb aquestes paraules, la presidenta del PPC ha volgut marcar distància amb les consideracions que aquest dijous va fer l'expresident extremeny, José Luís Rodríguez Ibarra, en les què comparava Artur Mas amb Tejero, Hitler i Mussolini.

Les declaracions de Rodríguez Ibarra són "inacceptables", segons Sánchez-Camacho i, per això, creu que hauria de demanar disculpes de la manera més immediata possible. Ara bé, la líder dels populars catalans no s'ha posicionat sobre si, després d'aquestes paraules, l'expresident extremeny hauria de deixar de formar part del Consell d'Estat. No ho fa, ha dit, perquè no li correspon a ella valorar-ho.

Sobre el fet que el Govern estudiï possibles accions legals contra Rodríguez Ibarra, la presidenta del PPC ha afirmat que respecta la decisió, però s'ha mostrat partidària de seguir el camí de la sol·licitud de rectificació.

Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb representants de la Taula del Tercer Sector Social aquest divendres.