L'actual director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Xavier Martorell, hauria encarregat a l'empresa de detectius Método 3 investigar al llavors regidor d'Esports a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el democristià Xavier Amador, i a l'exregidor i actual diputat d'Unió, Joan Recasens. Tot, segons publica aquest dissabte el diari El Periódico basant-se en diversos correus electrònics que s'haurien intercanviat l'agència i Martorell, qui en el moment des fets era cap de seguretat del FC Barcelona i regidor per CiU al consistori santcugatenc.

Fonts pròximes a Amador, qui actualment és president de la sectorial d'UDC al Vallès Occidental, han dit al mateix diari que no té previst emprendre accions legals. L'altre investigat és Joan Recasens, exregidor per Unió al consistori santcugatenc i ara diputat al Parlament i president de la intercomarcal de Barcelona i membre del comitè de govern d'UDC.

El diari La Vanguardia, per la seva banda, apunta aquest dissabte que en el mateix període Martorell havia encarregat a l'agència de detectius detalls de la baixa mèdica de Montserrat Turu, cap de llista de la Candidatura de Progrés i Catalanista -formada per PSC, ERC i ICV a Valldoreix-, i que treballava al Consell Comarcal del Vallès Occidental.