El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha informat aquest divendres que la Generalitat està estudiant quines mesures legals emprendre contra l'expresident de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, per les seves declaracions comparant el president Artur Mas amb Tejero, Hitler i Mussolini. En declaracions a RAC1, Homs ha explicat que ahir mateix va encarregar un informe al gabinet jurídic i que aquest divendres mateix se'n sabrà el resultat, que podria ser una querella o posar el cas en mans de la fiscalia. El portaveu ha tornat a insistir que les acusacions fetes són una "barbaritat" i ha demanat a Mariano Rajoy i a Alfredo Pérez Rubalcaba que siguin "contundents".

"És molt lamentable", ha dit Homs en referència a les paraules d'Ibarra. Al seu parer, el més greu d'aquest cas és que es pretén presentar el procés obert a Catalunya com una imposició. "Convé un desmentiment rotund perquè es pot no estar d'acord, però no és una imposició, el que es demana és poder votar", ha lamentat el portaveu.

En aquest sentit, ha tornat a demanar al president del govern espanyol Mariano Rajoy, i al líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que siguin "molt contundents" en desmentir les acusacions d'Ibarra. El portaveu ha explicat que després d'escoltar aquestes declaracions, que qualifica de "molt greus", va encarregar l'informe al gabinet jurídic.

En les properes hores, el Govern prendrà una decisió sobre com actuar, ha avançat Homs, mantenint que el gabinet indicarà quina és la millor manera d'actuar, si mitjançant una querella, posant el cas a mans de la fiscalia o amb un altre mecanisme.

Cas Pallerols

Homs ha afirmat que respecta la decisió del jutge en el cas Pallerols, que ha decidit que els tres acusats entrin a presó, "encara que no l'acabi d'entendre o compartir", però també ha dit que els advocats de la Generalitat han fet bé la feina perquè l'objectiu era recuperar els diners desviats.

Això sí, Homs ha considerat que hauria estat un "error greu" que el govern entrant d'Artur Mas hagués donat una instrucció diferent a la presa pel tripartit en aquest assumpte, que va ser arribar a un acord entre les parts.