El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha demanat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, "un desmentiment rotund" de les paraules de l'expresident de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, equiparant el president de la Generalitat, Artur Mas, amb Hitler i Mussolini perquè vol fer un cop d'estat "des de dins del sistema". Homs ha assegurat en declaracions al programa 'Lleida al dia' de Lleida TV que les declaracions d'Ibarra "més que lamentables, són molt greus" i ha dit que poden arribar a ser "delictives". Per això creu que Rajoy i Rubalcaba "han de reaccionar immediatament".

Homs ha condemnat amb força les paraules d'Ibarra en què posava Mas al nivell de dictadors com Hitler o Mussolini per voler impulsar una consulta per l'autodeterminació de Catalunya. De fet, l'expresident d'Extremadura ha asseverat que Mas vol atacar la Constitució, cosa que per a ell és "colpisme", tal com va fer Tejero. "Hi ha un senyor que diu al Parlament 'doni'm poders per convocar un referèndum per marxar d'Espanya'", ha dit sobre Mas.

Davant d'això, Homs ha demanat un "desmentiment rotund" tant a Rajoy com a Rubalcaba "Han de reaccionar immediatament, si no s'instal·laria un relat, un estat d'opinió respecte Catalunya extraordinàriament injust, fals i també perillós", ha sentenciat en declaracions al programa 'Lleida al dia' de Lleida Televisió.

"Sembla que tot s'hi val quan el que plantegem des de Catalunya és simplement exercir democràcia", ha lamentat Homs, el qual ha criticat que acusar "aquella gent que proposa exercir dret a decidir i democràcia" és "un gran despropòsit".

El portaveu ha alertat que si no es combaten declaracions com les d'Ibarra "hi podria haver algú a l'estat espanyol que s'ho cregués".