La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPac) alerta que la reducció de les 90 línies de P3 i la fusió d'alguns grups de P3 i P4 que ha anunciat el departament d'Ensenyament recentment són mesures estrictament ''estalviadores'' i lamenta que no es tingui en compte les necessitats educatives dels alumnes en funció de la seva zona. Des de la FaPac es demana al departament que es reconsideri la decisió fins que finalitzi el procés de preinscripció i es conegui la demanda real de cada centre, per llavors, decidir de manera col·lectiva tota la comunitat educativa. La FaPac reclama al departament que prioritzi l'èxit escolar a l'estalvi.

Per la FaPac, l'anunci d'Ensenyament de la supressió de línies i el tancament progressiu d'algunes escoles com la Xarau de Cerdanyola del Vallès, la Poblenou de Pineda de Mar o El Castell de Tona no responen a necessitats educatives sinó que són simplement mesures ''estalviadores'' que pretenen condicionar ''la sort de moltes escoles més enllà de quina sigui la demanda real de places''. Per la FaPaC, cal prioritzar les necessitats educatives de cada zona, població o territori.

Per això, des de la federació d'associacions de pares i mares es demana que es reconsidera la decisió fins al final del procés de preinscripció. Per la FaPaC, el departament vol aprofitar l'increment de ràtio que permet el decret del Ministeri d'Educació per reduir grups i apostar així, per una massificació dels escolars. A més, critiquen que es pretengui estalviar també la construcció d'escoles amb mòduls prefabricats.

La FaPaC rebutja la planificació del departament perquè no té en compte els alumnes, ja que no es valora el model pedagògic de les escoles, ni les instal·lacions, ni les relacions entre les famílies i el centre, que són el que consideren que condiciona l'èxit escolar.