La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega (UDC), ha assegurat que no ha llegit l'entrevista a Josep Antoni Duran i Lleida, líder del seu partit, però sí que ha defensat que CiU "no pot perdre la centralitat del país, perquè va néixer com a tal i respon a aquesta centralitat". Duran ha avisat que la federació ja ha perdut aquest lloc central en una entrevista al diari 'El Periódico'. En declaracions als periodistes, Ortega s'ha mostrat convençuda que "el full de ruta del Govern és ocupar la centralitat del país i poder donar resposta a totes les polítiques que afecten el màxim número de persones". D'altra banda, la vicepresidenta s'ha mostrat convençuda que ERC acabarà avalant els pressupostos.

Abans de participar en la missa que ha celebrat la comunitat andalusa a Catalunya per celebrar el dia d'Andalusia, que va ser el 28 de febrer, Ortega ha reaccionat a l'avís que va llençar dissabte el president d'ERC, que va advertir que no donarà suport als pressupostos si el Govern no explica millor que les retallades són culpa de Madrid. La vicepresidenta ha argumentat que és "molt difícil" fer unes pressupostos ara mateix perquè hi ha moltes limitacions, principalment per l'"actitud despòtica" del govern espanyol.

Tot i així, ha assegurat que CiU és "molt conscient" que hi ha unes "línies vermelles" que el Govern "no pot ni vol traspassar". És per això que s'ha mostrat convençuda que ERC acompanyarà la federació en l'aprovació dels comptes.

Sí que ha coincidit amb Junqueras que cal fer pedagogia i explicar "constantment" l'espoli fiscal que pateix Catalunya, que obliga a retallar en totes les àrees, també a TV3. Malgrat tot, Ortega ha assegurat que els mitjans públics són una prioritat "ara més que mai", però cal fer ajustos "necessaris i imprescindibles" a tot arreu. "Desitjo i espero que tot això sigui temporal", ha conclòs.