La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha replicat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que "el que no farà Catalunya és fer uns pressupostos que posin en perill l'estat del benestar". "Ho digui com ho digui Montoro, utilitzi el to que utilitzi", ha afegit. Ortega ha demanat al ministre que sigui "més curós" en les seves afirmacions i "no intenti donar lliçons", perquè Catalunya ha posat en marxa mesures d'austeritat rigoroses des del primer dia per reduir el dèficit. També ha advertit l'Estat que no pot recórrer un "sentiment", en referència a la declaració de sobirania, i ha instat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, a fer costat al Govern en aquesta qüestió en lloc de criticar-lo.

Després que Montoro digués que Catalunya haurà de fer nous ajustos per reconduir els seus comptes, Ortega ha sortit en nom del Govern per replicar al ministre que Catalunya no farà uns pressupostos que malmetin l'estat del benestar malgrat el que pugui dir Montoro.

Abans d'assistir a una missa organitzada per la comunitat andalusa a Catalunya per celebrar el dia d'Andalusia, que va ser el 28 de febrer, Ortega ha demanat al ministre que "deixi de posar pals a les rodes" recorrent tots els instruments que implementa el Govern per arribar a l'objectiu de dèficit, en referència a mesures com l'euro per recepta o l'impost sobre dipòsits bancaris. "El que ha de fer és sumar i deixar caminar Catalunya, que sabem com hem de fer les coses", ha reblat.

Sobre la declaració de sobirania que el govern espanyol ha decidit portar al TC, Ortega ha remarcat que l'Estat està ara impugnant un sentiment, perquè aquesta declaració no té base jurídica. "Ens han recorregut instruments, ens han recorregut lleis, trepitgen les nostres competències, però acabar amb la voluntat i el sentiment d'un poble no podran, i no ho podran recórrer", ha avisat.

En aquest sentit, ha demanat al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que es posi al costat del Govern en aquesta qüestió, perquè "qui estima Catalunya no pot permetre que manllevin i trepitgin el seu sentiment".