El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha matisat les seves declaracions referents a la pèrdua de centralitat política de CiU i ha dit que '' com a conseqüència de les polítiques d'ajust sembla, de cara a la gent, que ens estem desplaçat a la dreta''. Pel que fa al discurs sobiranista, Duran ha afirmat que el capitalitza millor ERC perquè no està al Govern. El també secretari general de CiU ha aprofitat la clausura la 18a Escola d'Hivern d'Unió de Joves, celebrada a Salardú (Val d'Aran), per respondre al ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, dient-li que Catalunya ja no pot fer més ajustos i que els faci el govern de l'Estat.

"La gent ens veu més a la dreta del que som", ha dit Duran aclarint així les seves declaracions al diari 'El Periódico', on assegurava que CiU havia perdut la centralitat. Segons ell, per tant, s'estava referint a l'eix dreta-esquerra més que a l'eix nacional. El líder d'UDC ha afegit que això li passaria també al PSC en cas de governar.

Però aclarit això, també ha volgut respondre al secretari d'organització de Convergència, Josep Rull, dient-li "que es llegeixi bé les coses i no el repliqui sempre". Rull ha recordat a Durant que que la centralitat passa pel dret a decidir.

El líder d'Unió ha aprofitat per respondre al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, i li ha aconsellat que demani a Europa més flexibilitat del dèficit pensant no solament en el govern de l'Estat sinó també en les autonomies. Per a Duran, ''Catalunya no pot ajustar més els seus pressupostos i no pot sacrificar més el benestar de la ciutadania''. Duran ha dit que el que hauria de fer el govern de l'Estat és reorganitzar l'administració central.

Pel que fa a la regeneració política, s'ha dirigit als joves de l'Escola d'Hivern d'Unió i els ha dit que és necessària, donat que hi ha una sensació generalitzada de corrupció en la política. La necessitat de la regeneració de la política per ser atractiva i no rebutjada pels ciutadans és la solució a la suma de corrupció i ineficàcia.

Duran ha apostat per una pacte entre totes les forces polítiques per decidir què es fa amb un imputat o processat i que aquests casos no serveixin per acusacions entre partits.

També ha defensat un compromís personal de la gent, una reforma de lleis com l'electoral o la reforma del Codi Penal per endurir les penes pel que fa a la corrupció, i també una reforma estructural de l'administració. Per a Duran és necessari agilitzar la justícia perquè ''una justícia lenta no és justícia'', ha dit.