Protecció Civil continua en alerta per la pluja, l´onatge i fort vent

El 112 acumula més de 200 trucades i els Bombers han rebut 45 avisos entre les deu del vespre i les vuit del matí

01.03.2013 | 14:33

Protecció Civil manté activades les alertes arran de l'episodi de pluja, onatge i fort vent. Arran del mal temps es manté l'alerta del pla Inuncat per la mala mar i pluges importants fins la pròxima mitjanit. Les onades poden superar els quatre metres durant tot el dia. El pla Procicat està en prealerta per la previsió de forts vents i el Neucat per a possibles nevades al nord i al sud del país, on es poden acumular fins a 20 centímetres en cotes altes. El 112 ha acumulat un total de 237 trucades relacionades amb l'episodi de pluja i forts vents des de la una del migdia d'aquest dijous i els Bombers han rebut 45 avisos entre les deu del vespre i les vuit del matí.

Protecció Civil manté en fase d'alerta el pla especial per Inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges sostingudes, amb pluja intensa i tempesta, fins la pròxima mitjanit, amb possibles acumulacions de més de 100 l/m2 en 24 hores, que se sumen al plogut ahir, i del fort onatge a tot el litoral català, amb onades que poden superar els quatres metres, que es considera mar brava.

Protecció Civil també manté en prealerta el pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per forts vents i el pla especial per Nevades a Catalunya Neucat. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 237 trucades relacionades amb l'episodi de pluja i forts vents des d'ahir, a la una del migdia, fins avui divendres, a les vuit del matí. La majoria d'aquestes s'han fet des del Barcelonès (90 trucades), Baix Llobregat (51) i Garraf (20). Sobretot, han estat trucades causades per risc estructural exterior, risc de caiguda de tendals, antenes i uralites, entre d'altres, per obstacles a la calçada.

Els Bombers han rebut 45 avisos per l'episodi de pluja i vent, cap de destacat. La majoria per branques caigudes i acumulacions d'aigua. Per Regions d'Emergències, els avisos han estat: 13 a la Metropolitana Nord; un a la de Tarragona; 2 a la Centre; 27 avisos a la Metropolitana Sud (5 a L'Hospitalet i 11 al Baix Llobregat); i 2 a la de Terres de l'Ebre.

Els Bombers de l'Ajuntament de Barcelona han realitzat més de 30 serveis relacionats amb pluja i vent, cap d'elles destacable. La majoria per branques caigudes i acumulacions d'aigua. A més, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona han allotjat aquesta nit 120 persones en el marc de l'Operació Fred, que es va activar divendres passat i continuarà actiu fins a la recuperació de les temperatures.

En aquests moments, els municipis de Barcelona, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Cardedeu i Setcases tenen els seus Plans d'Actuació Municipal activats (en alerta o prealerta) per vent i pluja.

Segons informacions del SMC, les ratxes més fortes de vent es van produir ahir. Es van registrar 83 km /h a Barcelona (observatori Fabra), Torredembarra i la Coma i la Pedra. Les ratxes més fortes registrades aquesta matinada han estat els 75 km / h a Barcelona (observatori Fabra) i la Coma i la Pedra.

Pel que fa a les acumulacions de pluja, Ulldecona ha recollit 136,7 l/m2, Alcanar 116 l/m2, Mas de Barberans 99 l/m2 i Barcelona (barri del Raval) 27,1 l/m2. Els trens circulen amb velocitat més reduïda de l'habitual entre les estacions de Mataró i Vilassar de Mar a causa del fort onatge.

El Servei Català de Trànsit informa que, a conseqüència de bassals a la via, hi ha un carril tallat a la C-245 a Sant Boi de Llobregat en sentit Cornellà que provoca mig quilòmetre de cua. La circulació és més complicada per l'episodi de vent i pluja i es demana molta precaució en la conducció.

A Prades, aquest matí hi ha 165 abonats sense llum. Pel que fa a l'episodi de neu, s'ha suspès el transport escolar a Terres de l'Ebre. A Horta de Sant Joan afecta 42 alumnes i cinc a Arnes (Terra Alta).

A més, Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, manté el contacte amb els serveis municipals per detectar possibles incidències significatives que requereixin accions de suport.

Enllaços recomanats: Premis cinema