La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ha demanat aquest divendres que la investigació policial i judicial sobre els suposats casos d'espionatge de Método 3 arribi fins al final i es depurin responsabilitats als culpables perquè, segons ella, el cas afecta a molta més gent, com han publicat alguns mitjans de comunicació. Camacho ha declarat aquest divendres al jutjat civil que porta part del cas per ratificar la demanda per vulneració del seu dret a l'honor i demanar que la jutgessa prohibeixi la difusió de la gravació del seu dinar al restaurant La Camarga amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola. També ha declarat aquesta última, Maria Victòria Á., i un representant del restaurant.

La magistrada del Jutjat de Primera Instància número 21 de Barcelona, que porta la demanda civil de Camacho contra Método 3, havia citat per aquest divendres la mateixa Camacho perquè ratifiqués la demanda i demanés les mesures cautelars pertinents, com la prohibició de difusió de la conversa, transcrita o en gravació sonora, i sol·licitar el llibre de registre de l'agència de detectius. La jutgessa decidirà en els propers dies.

També ha declarat Maria Victòria Á., la dona que el juliol del 2010 va dinar amb Camacho a La Camarga per explicar-li que un dels fills de l'expresident Pujol, amb qui havia tingut una relació, portava diner negre d'Andorra a Madrid. L'examant de Pujol Ferrusola ha declarat com a testimoni a favor de Camacho. Igualment, també han declarat un representant del restaurant, com a perjudicat, i ha assistit a la vista l'advocat del director de Método 3, Francisco Marco, el lletrat Álvaro Amigó.

Tant l'examant de Pujol Ferrusola, com el representant de La Camarga i Amigó han evitat els periodistes marxant per un passadís intern, però Camacho sí que ha fet una breu declaració, sense acceptar preguntes.

La presidenta popular ha expressat la seva col·laboració i confiança plena en la justícia i la policia perquè aclareixin la "trama" d'espionatge que afecta a "moltíssima més gent" a part d'ella. Camacho vol que els responsables de la gravació, la difusió i la venda de la seva conversa amb l'examant de Jordi Pujol Ferrusola assumeixin les responsabilitats que els pertoquin. Segons ella, la difusió de la conversa es va fer amb "intencions polítiques" i per fer-li "mal".

Segons Camacho, la seva declaració ha "anat bé", però no n'ha volgut explicar els detalls perquè vol respectar el secret de sumari. "Espero que s'arribi fins al final i aquells que han gravat il·legalment les converses meves o d'altres persones, com s'ha vist als mitjans, assumeixin les seves responsabilitats", ha dit.