Un informe comparatiu d'Eurostat assegura que els infants de llars amb un nivell d'estudis baix tenen un 48% de possibilitats de risc de pobresa, un risc que baixa fins el 25% dels nens amb pares amb un nivell d'estudis mitjà. Segons l'informe, més d'un 30'6% dels infants de l'Estat estan exposat s a aquest risc de pobres i exclusió social, una taxa que supera la mitjana europea. Per això, la FEDAIA proposa incrementar la inversió per igualar-la a nivells europeus i destinar a l'educació fins el 6'2% del PIB. També planteja duplicar la inversió del PIB en polítiques d'infància fins a situar-lo al 2%, la mitjana europea, i reforçar programes per donar segones oportunitats a adolescents, per exemple.

La Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA), la plataforma que agrupa a Catalunya les entitats en defensa de la infància, els joves i les famílies en situació de risc social, reclama a l'estat espanyol que ampliï la inversió en educació del 4'7% del PIB que es destinava al començament de la crisi segons les darreres dades recollides, al 6'2% que és la mitjana europea. La FEDAIA també planteja duplicar el percentatge del PIB que es destina a polítiques d'infància i famílies fins al 2%, la mitjana europea.

D'aquesta manera, segons la FEDAIA, proposa poder fer un reforç dels mecanismes que faciliten les segones oportunitats a adolescents, i potenciar el reforç escolar, l'accés als llibres i material escolar, i l'escolarització gratuïta entre els 0 i 3 anys.

La FEDAIA recorda que l'entitat ja havia fet aquestes recomanacions abans de conèixer el darrer informe comparatiu de l'Eurostat que assenyala que els infants de llars amb un nivell d'estudis baix, tenen un 48% més de probabilitats de risc de pobresa, davant del 25% dels nens amb pares amb un nivell d'estudis mitjà. L'informe també destaca que el 30'6% dels infants que viuen a l'estat espanyol estan exposats a risc de pobresa o exclusió social, una taxa que supera la mitjana europea.

Segons el president de la FEDAIA, Jaume Clupés, cal que els països europeus facin un esforç per evitar que ''les conseqüències de les privacions econòmiques hipotequin el futur de la infància'' i per això, proposa engegar mesures concretes que mitiguin els efectes negatius de l'atur.