El candidat d'ERC per la demarcació de Girona, Roger Torrent, ha afirmat aquest dimecres que el seu "és l'únic partit que sempre ha portat en el seu programa el full de ruta cap a la independència". "Fa anys i anys que treballem per la llibertat del nostre país i perquè Catalunya sigui un nou estat d'Europa i sigui més just socialment", ha manifestat Torrent. En un acte celebrat a Celrà (Gironès), el diputat d'ERC Alfred Bosch ha defensat que el seu partit ha de ser segona força després de les eleccions del 25-N "perquè a CiU no li tremolin les cames i no facin cap pas enrere perquè Catalunya sigui un nou estat d'Europa".

"Només si ERC és forta assegurarem el procés cap a la independència", ha assegurat Bosch, remarcant que "tots els vots a ERC es convertiran en diputats independentistes".

Bosch ha fixat el 2014 com a "data real, no simbòlica" per fer un referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya ja que segons ell el procés de negociació a nivell de la societat catalana i a nivell internacional "pot estar culminat perfectament a final de 2013".

La Federació Comarcal d'Esquerra de l'Alt Empordà ha impulsat la iniciativa d'elaborar una llista de suport a Oriol Junqueras. A la llista, formada per un centenar de persones de la comarca, hi ha professionals de diversos sectors com l'hostaleria, el turisme, la restauració, el món educatiu, sanitari i pedagògic entre altres.