La Fiscalia ha obert "diligències d'investigació" contra el diari 'El Mundo' per un presumpte delicte de calúmnies en considerar que no hi ha cap prova que demostri les acusacions del rotatiu contra el president de la Generalitat. A instàncies del Govern, el fiscal assegura que "no existeix en la causa o en cap informe policial dada que indiqui que l'actual president rebés diners de contractistes". "L'afirmació és radicalment falsa", diu l'escrit, que afegeix que a la notícia "li manca fonament", ja que "els autors reconeixen la seva orfandat probatòria quan el suposat text policial el redueixen a un esborrany". El fiscal es retirarà quan s'acceptin les querelles presentades entre d'altres per Mas.

La Fiscalia de Catalunya respon, d'aquesta manera, al Govern de la Generalitat que dimarts passat va posar en coneixement seu el cas. Des del ministeri públic, s'ha decidit d'obrir una investigació davant de la possible comissió d'un delicte de calúmnies arran de les informacions que va publicar el diari 'El Mundo' els dies 16 i 17 de novembre i que feien referència al president de la Generalitat. L'escrit cita el text de la portada de divendres: "La policia vincula comptes a Suïssa de Pujol i Mas amb la corrupció de CiU".

La Fiscalia destaca que és "sorprenent" el fet que el suposat informe policial en què es basa la denúncia es "transmuta" dins de la informació de 'El Mundo' en un esborrany. En aquest sentit, qualifica el terme esborrany de "concepte desconegut que sembla al·ludir a un text no nat i, en conseqüència, inexistent de forma oficial".

Una afirmació "radicalment falsa, mentidera"

En el seu escrit, la Fiscalia argumenta que l'afirmació feta pel diari 'El Mundo' sobre el president Mas és "radicalment falsa, mentidera". Considera que no hi ha cap dada a cap informe policial que indiqui el fet que Mas rebés diners de contractistes, i que tampoc no hi ha dades sobre la titularitat d'un compte bancari a l'estranger. També assenyala que la notícia no té "fonament" i destaca que els mateixos autors reconeixen de forma implícita la seva "orfandat probatòria quan el suposat text policial el redueixen a 'esborrany'".