El conseller d'Interior, Felip Puig, i el Departament d'Interior han presentat aquest dimarts al matí les respectives querelles contra el diari 'El Mundo' per les informacions que aquest rotatiu va publicar dilluns en relació al conseller i al cos dels Mossos d'Esquadra. Segons ha informat el TSJC, els escrits han estat presentats al jutjat de guàrdia de Barcelona, una en nom del conseller i una altra del departament. En la querella presentada per Interior, el departament acusa el diari d'un delicte de calúmnies i un altre d'injúries, tot dient que en la informació hi ha expressions que "lesionen la dignitat dels comandaments del cos dels Mossos d'Esquadra encarregats d'aquesta investigació policial".

Aquest dilluns, tant Felip Puig com la Direcció General de la Policia ja van anunciar la presentació de dues querelles per les informacions que publicava 'El Mundo' citant un esborrany de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola. Puig ha reiterat aquest dimarts que és "absolutament innocent d'haver cobrat cap comissió il·legal pel cas Palau" i aquest dimarts ha fet efectiva la querella contra el rotatiu.

La querella del Departament d'Interior, a la qual ha tingut accés l'ACN, es dirigeix al diari i als dos periodistes que signaven la informació que acusava els Mossos de destruir i ocultar proves al jutge del cas Palau. Segons l'escrit, els querellats busquen "desacreditar el treball de tot el cos dels Mossos d'Esquadra, fent contínues referències a irregularitats no detectades, d'atemptar contra la seva professionalitat en les tasques d'investigació i l'estricte compliment de les seves funcions, així com el seu deure de reserva i confidencialitat". L'escrit també apunta el propòsit dels querellats "d'erosionar les relacions de coordinació i col·laboració que existeixen entre ambdós cossos policials".

Un cop presentades, el jutjat de guàrdia les remetrà al deganat de Barcelona per tal que, en els pròxims dies, en facin el repartiment entre els jutjats de la ciutat.