El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha insistit aquest diumenge que les multes per no pagar peatges són "il·legals" i ha acusat CiU de posar-se al costat d'Abertis per les "pressions" de La Caixa, a qui deu 21 MEUR. "CiU ha utilitzat a la desesperada l'última arma que els quedava, que és l'amenaça", s'ha queixat Bertran, que ha encoratjat la ciutadania a no tenir por i a continuar amb la campanya 'No vull pagar'. En cas d'arribar alguna multa, el diputat independentista ha amenaçat amb una campanya per animar els catalans a treure els dipòsits de La Caixa i amb querelles per prevaricació i abús d'autoritat contra els membres del Govern que hagin impulsat la mesura.

"El Govern de CiU en lloc de posar-se al costat dels ciutadans de Catalunya ha decidit posar-se al costat d'Abertis per pressions de La Caixa, a qui CiU deu 21 MEUR", ha considerat Bertran, que ha afegit que l'executiu d'Artur Mas "sap perfectament que ha pres una decisió il·legal" quan parla de multes de 100 euros.

Segons Bertran, no hi ha base jurídic ni s'infringeix cap article del reglament de circulació, i ho avala, al seu parer, el fet que cap membre del govern hagi sortit a fer pública aquesta decisió, sense especificar a més l'article que es vulnera.

SI ofereix assistència jurídica i avisa que en cas de rebre alguna multa interposaran querelles per prevaricació i abús d'autoritat contra els membres del Govern que hagin participat de la decisió, convocaran mobilitzacions i iniciaran una campanya a tot el país perquè els ciutadans treguin els seus dipòsits de La Caixa.