El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que el Govern no podrà construir noves escoles bressol de titularitat pública "durant un temps". Ho ha justificat per les "limitacions actuals" i per les retallades del govern central. Ha recordat que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero va eliminar el programa de col·laboració econòmica en l'ensenyament de 0 a 3 anys, i que l'actual govern ha eliminat també el de 3 a 6 anys. Mas ha explicat que, en aquestes circumstàncies, els esforços de la Generalitat en els pròxims anys es concentraran en l'ensenyament obligatori. El president ho ha explicat precisament durant la inauguració d'una escola bressol a L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental).

Artur Mas, que ha inaugurat l'escola bressol L'Ameteller, ha explicat que "és evident que tenim limitacions" i que la capacitat de resposta davant de situacions complicades és menor que abans". "Això vol dir que ens haurem d'espavilar sols i que tindrem molts menys recursos", ha prosseguit el president en referència a les retallades dels governs espanyols en l'ensenyament de 0 a 6 anys. Ha recordat que Zapatero va eliminar l'aportació a l'ensenyament de 0 a 3 anys i que Rajoy ha eliminat també la de 3 a 6 anys. Uns ajustos que Mas ha qualificat de "súper retallades".

Per tot plegat, ha anunciat que la Generalitat no podrà construir noves escoles bressol de titularitat pública "durant un temps" i que s'hauran d'aprofitar les que ja hi ha fetes perquè "tothom té dret a la vida". En aquest sentit, ha indicat que els esforços del Govern s'hauran de centrar en l'ensenyament obligatori i que la segona prioritat serà l'educació de 3 a 6 anys. "Farem alguna cosa en educació primària i instituts", ha explicat el president, que ha estat acompanyat durant la inauguració per l'alcalde de L'Ametlla del Vallès, Andreu González.

Visita a Lamigraf

Abans d'inaugurar l'escola bressol, el president ha visitat l'empresa de làmines decoratives Lamigraf, ubicada també a L'Ametlla del Vallès. Allà, Artur Mas ha brindat un missatge de suport a les empreses catalanes que exporten. En aquest sentit, s'ha referit a la nacionalització de la filial de Repsol per part del govern argentí i ha assegurat que "Catalunya es juga més el seu futur no tant per allò que passa amb una empresa gran argentina, sinó per allò que passa amb la petita i mitjana empresa exportadora catalana".

No el van contractar

Artur Mas, d'altra banda, ha revel·lat durant el seu discurs a l'empresa que l'any 1982 va fer una entrevista de feina a Lamigraf. En un to distès, ha afegit que "no us explico el resultat de l'entrevista perquè després algú podria pensar que no mereixo ser president de Catalunya". "Potser gràcies a això després em vaig dedicar a altres coses", ha afegit. Mas també ha dit que cada cop que passa per la C-17 i veu l'empresa pensa que "aquests no em van agafar".