Poc abans de les 12 del migdia d'ahir, milers de persones esperaven en els accessos de la plaça Catalunya de Barcelona per envair el recinte i formar el Flashmob per la Independència, una iniciativa dels creadors del Lipdub per la Independència que es va fer l'any passat a Vic. Un home gran i una nena van ser els primers en accedir-hi, seguits d'una jove, voluntària de l'organització, amb crits d'"In-inde-independència".

A continuació, les columnes de gent van entrar a la plaça fins a omplir-la de senyeres, estelades i càntics a favor de la independència. Un cop plena, l'organització va dispersar ràpidament la gent, deixant la plaça amb el seu aspecte habitual. Ana Sallés, voluntària de l'organització, va qualificar la convocatòria de "molt positiva", ja que van aconseguir el seu objectiu: omplir la plaça Catalunya de gent fent un mateix crit a favor de la independència.

L'organització, que va aconseguir mobilitzar les persones a través del Facebook i amb l'etiqueta #flashmobcat al Twitter, farà el recompte més o menys exacte dels participants a partir de les imatges que va gravar amb 10 càmeres repartides per tota la plaça.