El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha apuntat que els treballadors públics podrien no cobrar la totalitat de la paga extra del mes de desembre durant el 2012. Segons Mas-Colell, la situació econòmica de la Generalitat encara podria "empitjorar", fet que l'impedeix garantir aquest cobrament. "Jo mai dic res segur. Ho espero, però no ho garanteixo. La situació encara pot empitjorar bastant", ha comentat Mas-Colell en resposta al diputat d'ICV-EUiA Joan Boada. En tot cas, el conseller d'Economia ha insistit que el dia 28 de desembre els treballadors públics cobraran, almenys, el 80% del salari i que en aquest pagament no es produirà cap retenció de l'IRPF, perquè ja s'ha produït.

Andreu Mas-Colell ha indicat que el cop que suposa l'impagament dels 759 milions d'euros corresponents a la Disposició Addicional Tercera és "dramàtic" per la tresoreria de la Generalitat i en aquest marc se situa l'ajornament del cobrament de la paga extraordinària de Nadal per als treballadors públics.

Pel que fa al cobrament de l'IRPF als funcionaris malgrat no haver rebut la paga de Nadal, Mas-Colell ha assumit la responsabilitat perquè la intenció del Govern era comunicar-ho prèviament, "però no es va fer". El diputat d'ICV-EUiA Joan Boada li ha comunicat que demanaran la seva reprovació per aquest fet que consideren "il·legal" i, fins i tot, ha demanat al conseller que dimiteixi del càrrec.

El conseller d'Economia ha anunciat, a més, que la Generalitat no està pagant les cotitzacions a la Seguretat Social com una altra mesura "difícil" però necessària per aturar el cop a la tresoreria que esdevé l'impagament dels 759 milions de la disposició addicional tercera de l'Estatut. "No paguem les cotitzacions socials. Estem endarrerint al màxim el pagament", ha destacat Mas-Colell, que ha qualificat l'actitud de la Generalitat de "tancament de caixes transitori".