El president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut calmar els ànims de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, després del vot en contra de CiU a la investidura de Mariano Rajoy, i per això s'ha reunit amb ella durant gairebé una hora i mitja al Parlament. Fonts de Presidència han explicat a l'ACN que el president català li ha traslladat que el 'no' de CiU a la investidura de Rajoy no pressuposa res, igual que el vot en contra dels populars catalans a la investidura de Mas no va impedir que CiU i PPC hagin pogut col·laborar en qüestions com els pressupostos del 2011. El president català ha apel·lat a la responsabilitat del PPC especialment pel que fa a les tres lleis òmnibus.

Les mateixes fonts han assegurat que la reunió s'ha produït en un to cordial malgrat el malestar que existeix en el PP pel vot en contra de CiU a la investidura de Mariano Rajoy. La mateixa Camacho ha recriminat a Mas l'actitud de la federació durant la sessió de control, i ja es va posar en contacte abans d'aquesta reunió per traslladar el missatge de descontent que arriba des de Gènova i des del propi Mariano Rajoy.

Mas ha preferit parlar les coses amb Camacho i assegurar-se que les tres lleis òmnibus tiren endavant. En aquest sentit, li ha recordat la gran feinada que ha suposat elaborar aquestes tres normatives, un treball que podia equiparar-se al de tota una legislatura, i ha considerat que no té sentit tirar per terra la feina d'aquest últim any per la posició que ha mantingut el grup parlamentari de CiU a Madrid.

En tot cas, ha argumentat que si CiU ha votat en contra de la investidura de Rajoy és perquè no va agradar el seu discurs, però això no vol dir que no es pugui continuar treballant amb el PPC, han remarcat les mateixes fonts, igual que amb la resta de grups parlamentaris. El mateix missatge es pot aplicar als pressupostos del 2012, que justament van ser presentats aquest dimarts.

Camacho diu que el PP actuarà "responsablement"

La líder del PP català ha garantit aquest dimecres al president de la Generalitat, Artur Mas, que els populars seguiran actuant "amb responsabilitat" a Catalunya malgrat el 'no' de CiU a la investidura de Mariano Rajoy.

Ho ha dit en declaracions als periodistes als passadissos del Parlament després de reunir-se amb Mas en el despatx del president en la Cambra catalana durant al voltant d'una hora i mitja, en què han abordat assumptes com els pròxims pressupostos de la Generalitat i el debat cap a les 'lleis òmnibus' que han de votar-se aquest dimecres a la tarda.

"És important que existeixi una bona relació", ha remarcat Camacho, que ha defensat que el seu partit mantindrà l'actitud responsable al Parlament tot i que sense lliurar un 'xec en blanc' a l'executiu català.

Durant el primer any de la legislatura el PP s'ha col·locat com a soci principal de CiU en alguns dels debats més importants realitzats fins ara, facilitant l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat de 2011 i salvant al Govern de perdre diverses votacions rellevants en la Cambra.

El 'no' de CiU a la investidura de Rajoy --considerat un error estratègic per part del PP català-- semblava posar en perill la sintonia exhibida fins ara entre nacionalistes i populars.

Tot i això, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ja va assenyalar aquest dimarts que la política catalana "té vida pròpia", per la qual cosa la votació de les tres 'lleis òmnibus' i la negociació pressupostària mesurarà la solidesa de la relació entre les dues formacions.