El Govern impulsarà un pla d'actuacions amb mesures urgents i a mitjà termini per combatre l'increment de la sinistralitat en accidents amb motos i ciclomotors implicades en zones interurbanes. El consell executiu ha autoritzat aquest dimarts el Servei Català del Trànsit (SCT) a elaborar un estudi sobre l'accidentalitat que registren aquests vehicles com a pas previ al pla d'actuació. En els 11 primers mesos de l'any, 43 motoristes han mort a les carreteres catalanes, un total d'11 víctimes mortals més que en tot l'any passat. A més, el nombre d'accidents greus en carretera de vehicles de dues rodes es manté en els mateixos nivells que a principis de la dècada.

Tal com recull el Pla de seguretat viària 2011-2013, el Servei Català de Trànsit s'ha fixat com a prioritat combatre la sinistralitat dels vehicles de dues rodes a través de plans específics d'intervenció. Després de 10 anys de gestió de la seguretat viària per part d'aquest organisme, el nombre d'accidents greus en carretera de motocicletes i ciclomotors es manté en els mateixos nivells. En canvi, han baixat més d'un 60% els accidents greus amb altres tipus de vehicles implicats.

En els primers 11 mesos de l'any, un total de 43 motoristes han resultat morts en vies interurbanes, 244 han resultat ferits greus i 1.205 de caràcter lleu. L'any passat es va tancar amb 32 víctimes mortals, 256 ferits greus i 1.258 ferits de caràcter lleu.

En aquest context, una de les accions urgents que el Govern posarà en marxa és l'elaboració d'un estudi sobre l'accidentalitat d'aquests vehicles en zona interurbana, que determinarà les causes dels sinistres i proposarà mesures per millorar les xifres d'accidentalitat del col·lectiu. El pla inclourà, entre d'altres, mesures com millores en les vies o una major informació i conscienciació sobre els riscos.