La nova direcció del PSC sorgida del congrés celebrat el cap de setmana va ratificar ahir Joaquim Nadal i Miquel Iceta com a president i portaveu, respectivament, del grup socialista al Parlament, mentre que Francesc Vallès seguirà coordinant diputats i senadors a Madrid.

Segons va explicar en una roda de premsa el nou primer secretari del PSC, Pere Navarro, en la primera reunió de l'executiva hi ha hagut una "ratificació de càrrecs" de l'àmbit parlamentari fins al punt que tots mantindran les seves responsabilitats.

Això no treu, va precisar Navarro, que en el congrés no hi hagi hagut "una renovació total" pel que fa a responsabilitats del partit, cosa de la qual cosa va dir sentir-se "molt satisfet", ja que quan va començar "tot estava molt obert i no tenia la seguretat de com podia anar".

Sobre la possibilitat que, amb la continuïtat de Nadal i Iceta la renovació del PSC es pugui visualitzar poc entre els ciutadans, Pere Navarro va admetre que "Quim Nadal porta bastants anys, però és una persona que mereix tota la nostra confiança".

També va tornar a expressar la seva intenció de compatibilitzar el càrrec de líder del PSC amb l'alcaldia de Terrassa, ja que "si el president de la Generalitat té temps de liderar CiU, el primer secretari del PSC també pot ser alcalde".

Des del punt de vista polític, el nou líder del PSC va llançar el missatge que "si el nostre objectiu és guanyar les pròximes eleccions de Catalunya, no hem de perdre ni un minut i cal posar-se a treballar". Va indicar, en aquest sentit, que ahir mateix va demanar una entrevista amb el president Mas a fi de transmetre-li que el PSC pensa oferir "una col·laboració responsable".

"No ens posarem en campanya electoral perpètua com altres van fer quan estaven a l'oposició", va assegurar abans d'explicar que també té la intenció de mantenir "una ronda de contactes" amb la resta de líders de partits.

Encara que Nadal i Iceta dirigiran l'acció política al Parlament, Navarro va assenyalar que el seu propòsit és establir "una relació intensa amb el grup" i per a això hi haurà "un programa de trobades" per coordinar les propostes i, a més, va anticipar que "les línies polítiques" que guardin relació amb la postura a mantenir sobre els Pressupostos "seran transmeses a través del primer secretari".

Sobre la possibilitat de votar favorablement els Pressupostos, Navarro va explicar que "es podran recolzar o no en funció del que diguin, primer els analitzarem, perquè ara mateix no ho sabem", encara que la seva voluntat és establir "un diàleg".

"El PSC -va remarcar- és un partit responsable, que entén que estar ara al govern és difícil, i més quan la crisi ha afectat els ingressos del Govern, per això vol col·laborar en la recerca de nous ingressos i d'ajudes a les pimes". El criteri principal que inspirarà la negociació per part del PSC és que "amb l'estalvi i l'eficiència hi estem d'acord, però amb les retallades indiscriminades, no".

La nova executiva del PSC ha quedat integrada per 45 persones, i 7 membres nats més, -representants de la fundació Rafael Campalans, Unitat d'Aran, de la JSC, i de l'executiva federal, entre d'altres-.