Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 53 anys que es va disfressar de guàrdia civil i va simular un desnonament judicial per fer fora els llogaters del seu domicili ja que tenia problemes per cobrar les quotes mensuals. Els fets van tenir lloc a primera hora d'aquest dimecres a Bigues i Riells (Vallès Oriental), quan el detingut perfectament uniformat es va adreçar al domicili juntament amb un manyà a qui va ordenar que canviés els bombins de les persones i cinc operaris de mudances a qui va indicar quins objectes havien de retirar. El fals policia portava una pistola de tir olímpic.

La parella inquilina va requerir la presència dels Mossos d'Esquadra, que en arribar van sospitar que es tractava d'un fals policia perquè portava distintius de diferents rangs i insígnies preconstitucionals. A més, no hi havia presència del secretari judicial.

En un primer moment, però, el fals policia va anar responent de manera eloqüent totes les preguntes que li feien els agents fins que al cap d'una estona, i endut pel nerviosisme segons informen els Mossos, va admetre que no era guàrdia civil i que portava una credencial falsa.

El detingut és Pedro C.A., de 53 anys, nacionalitat espanyola i veí d'Oviedo. Se li imputen els delictes d'usurpació de funcions públiques, entrada a vivenda aliena i falsificació de document públic. L'home va quedar en llibertat amb càrrecs el passat dijous, després de passar a disposició del jutjat d'instruccions en funcions de guàrdia de Granollers.