Els vots contraris de CiU, PP i Ciutadans han desestimat la moció d'ICV-EUiA, que pretenia instar el Govern a actuar de manera més activa en el procés de reestructuració bancària. La proposta dels ecosocialistes reclamava, entre d'altres, la presència de la Generalitat als consells d'administració dels nous bancs creats a partir de les caixes catalanes, l'obligatorietat de mantenir l'obra social o la transparència i limitació de les retribucions dels directius d'aquestes entitats. La diputada d'ICV-EUiA Laia Ortiz ha assegurat que amb la reforma del sistema financer, Catalunya "perd recursos de crèdit", i també "la identitat, la catalanitat i la funció social de les caixes".

Els ecosocialistes han rebut el suport del PSC, de SI i d'ERC. Precisament amb els republicans han arribat a un acord per incloure en la moció l'exigència de limitar les retribucions dels directius de les entitats financeres finançades amb fons públics per evitar "escàndols" com els que han vist la llum durant els darrers mesos. "Hi ha una ocultació en els òrgans d'administració d'alguns sous de presidents i directors generals", ha denunciat el diputat d'ERC Pere Aragonès, que ha afegit a la necessitat de transparència la reclamació perquè "es limitin aquests sous".

La diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere ha coincidit en dir que el Govern ha fet "molt poc" en aquest tema. Sampere ha reclamat el manteniment de l'obra social d'aquestes entitats i ha defensat la introducció de "restriccions" per tal d'assegurar aquest punt. A més, també ha defensat "que els centres de decisió es mantinguin a Catalunya".

Solidaritat ha donat suport a la moció però s'ha resignat a la inviabilitat de la mateixa, perquè depèn d'una negociació amb l'Estat. "Com vostès s'imaginen amb un PP en majoria absoluta és una quimera aconseguir que ens traspassin el FROB o les caixes d'estalvi", ha lamentat Uriel Bertran.

A més dels punts ja esmentats, la moció també instava el Govern a exigir al Banc d'Espanya i al govern de l'Estat a articular els mecanismes necessaris per tal que les entitats intervingudes pel FROB apliquin moratòries en les execucions hipotecàries i acceptin el sistema de dació en pagament.

CiU, PP i Ciutadans, en contraTot i acceptar que cal "més debat" sobre aquest àmbit, el diputat de CiU Antoni Fernández Teixidó s'ha oposat a la moció. En aquest sentit, ha explicat que les converses continuaran a la Comissió d'Economia i ha apuntat que el Govern ja ha introduït mecanismes de control sobre les remuneracions en concepte de dietes dels directius d'aquestes entitats, després de conèixer el darrer cas de Caixa Penedès.De la seva banda, el PP ha justificat el seu vot en contra al·legant que la moció no incorpora un concepte clar de les limitacions a les retribucions. El diputat popular José Coto ha explicat que en cas que "s'haguessin presentat uns límits concrets", el seu partit hagués donat un suport "entusiasta". Coto també s'ha mostrat en contra de donar més representació a les administracions en les entitats financeres i ha reivindicat que s'elimini la presència política. Els populars s'han abstingut pel que fa a la transparència dels sous dels directius, perquè consideren que ja són públics, i pel que fa a l'exigència perquè les entitats incorporin la dació en pagament com a pràctica habitual.Ciutadans també ha votat en contra de la moció i ha defensat, entre d'altres, que "les entitats financeres no tenen pàtria" sinó que "només volen guanyar diners".