El secretari general d'ICV, Joan Herrera, considera que el president Mas "fa trampa" quan diu que els votants l'han avalat per fer les retallades. "El senyor Mas va demanar el vot per defensar Catalunya i en canvi explica el vot dient que l'han avalat per les retallades. Això a casa meva és fer trampa", ha criticat Herrera. El líder ecosocialista ha qualificat aquest dissabte d'"inacceptables" les mesures d'ajustament anunciades aquesta setmana pel Govern perquè, segons ell, es "plantegen retallades perpètues que deprimeixen l'economia i es continua sense exigir res a qui més té".

Joan Herrera ha estat molt crític amb Mas i el seu Govern per les mesures d'ajustament que s'han anunciat aquesta setmana. El líder ecosocialista ha qualificat d'"inacceptables" les mesures d'ajustament anunciades aquesta setmana pel Govern perquè, segons ell, es "plantegen retallades perpètues que deprimeixen l'economia i es continua sense exigir res a qui més té". Herrera ha incidit sobre la retallada del pressupost que es preveu aplicar a TV3 i ha denunciat que es vulgui trencar amb el seu model i "deixi de ser un model de referència potser perquè alguna empresa privada acabi ocupant l'espai".

El secretari general d'ICV ha acusat Mas de "fer trampa" perquè abans de les eleccions, ha argumentat, va dir que no baixaria el sou dels funcionaris i al cap de 48 hores va anunciar les mesures d'austeritat. "El senyor Mas va demanar el vot per defensar Catalunya i en canvi explica el vot dient que l'han avalat per les retallades. Això a casa meva és fer trampa".

Herrera ha llançat un missatge clar: "Si volen un aval que facin un referèndum". "Que consultin als ciutadans, que la gent triï si vol retallades o redistribuir els recursos, retallem o demanem més a qui més té", ha plantejat.

Negociant el grup propi

El dia que ICV celebra el seu primer Consell Nacional després de les eleccions generals del 20-N, el líder ecosocialista ha fet referència sobre la creació d'un grup propi a Madrid. En aquest sentit, ha posat com a condició que aquest grup garanteixi "una veu de l'esquerra verda catalana, singular i que s'expressi en tot moment". "S'està en plenes negociacions per fer-ho", ha sentenciat.

Procés d'obertura cap a sectors de l'esquerra

Així mateix, Herrera ha anunciat que ICV farà un procés d'obertura durant sis mesos, a partir del gener, per obrir-se a sectors de l'esquerra que se senten orfes després de les eleccions generals. "Volem ser l'esquerra d'acollida", ha assenyalat. Segons ha puntualitzat Herrera es farà aquest procés d'obertura "cap a nous sectors perquè creiem que hi ha un vot en nul i en blanc que expressa malestar i no es canalitza en la construcció d'una alternativa i una alternativa perquè creiem que hi ha molta gent esquerres que vol un altre espai".