El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat als militants que treballin per "ser útils" a Catalunya i evitar que "quedi en mans d'aquells que explícitament treballen en contra del futur del nostre país". En la seva intervenció durant el Consell Nacional de la formació, s'ha referit a les retallades de CiU, en una setmana en què, entre d'altres, s'ha presentat el pla d'ajustament de la Corporació Catalana Mitjans Àudiovisuals (CCMA). "El nostre ventall d'alternatives ha de ser més ample i millor que el ventall que presenta el Govern dels millors", ha proclamat Junqueras, afegint que les propostes dels republicans són més "eficients" econòmicament i "més justes" des del punt de vista social.

Junqueras reconeix que per fer front a la crisi és "imprescindible" afrontar un "ajustament financer". Tanmateix, afirma que això no ha de significar la retallada a "les possibilitats de creixement de la nostra economia" i una amenaça "a la nostra cohesió social". "No estem d'acord amb les propostes del Govern, i tenim la responsabilitat de parlar-hi i encara més, tenim la responsabilitat més rellevant de plantejar alternatives riguroses, serioses i creïbles", ha assenyalat.

En aquest sentit, Junqueras no tanca la porta a parlar i negociar un possible suport als pressupostos del Govern del CiU pel 2012. Això sí, adverteix, en una més que possible al·lusió al Partit Popular, que Catalunya no pot quedar en mans "dels qui estan en contra del futur del país". També ha avisat que Esquerra no ha de caure en la "temptació" de fer "demagògia", opció en la que considera cauran altres formacions polítiques.

Minuts abans del Consell Nacional, els assistentes s'han fet una fotografia de família a l'entrada de la seu del partit a Barcelona. L'escena, presidida per una gran figura en forma de número tres, ha reunit els consellers nacionals, els quals mostraven un adhesiu amb el lema "Jo, TV3". D'aquesta manera mostraven el seu suport a la Corporació Catalana Mitjans Àudiovisuals (CCMA) davant l'anunci del Govern de fer un pla d'ajustament. Segons ha pogut saber l'ACN de fonts del partit, la directora de la televisió pública catalana, Mònica Terribas, va ser la primera a la que se li va fer entrega d'aquest adhesiu.

El repte de fer més militants

"Hem recuperat bona part de la nostra credibilitat", ha apuntat el president d'ERC, animant als consellers nacionals i militància a no perdre el to i la bona forma per afrontar un "nou cicle electoral" que es va iniciar el 21 de novembre i que té com a pròxima cita a les urnes l'any 2014 amb les europees.

Tot i així, Oriol Junqueras ha remarcat la gran importància que comportaran les eleccions municipals, prevista per a la primavera del 2015, "on nosaltres ens juguem en gran mesura la musculació del nostre partit, la nostra presència territorial i el contacte amb conciutadans que ens ha de permetre fer el salt decisiu" ha remarcat. Per aquest motiu, un dels reptes que el president d'Esquerra ha remarcat és de fer "més militants, perquè els nostre país ho necessita".