El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha garantit que el 'tiquet moderador' no serà superior a 1 euro i ha assegurat que no suposarà "cap barrera econòmica" per qui no el pugui pagar. Segons Ruiz, la mesura té el doble objectiu de "dissuadir" el consum de medicaments i aportar un recurs econòmic al Govern que, segons calcula, serà d'entre 60 i 70 milions.

El conseller ha dit que s'està estudiant l'efecte que això podrà tenir sobre el consum dels medicaments i també la manera com s'aplicarà. En aquest sentit, ha assegurat que s'està mirant quines persones en podrien quedar exemptes. Ruiz ha fet aquestes declaracions a Manresa, on ha presidit el Consell de Salut de la Regió Sanitària de la Catalunya Central.

No es demanaran més esforços als metges

Ruiz també ha assegurat aquest matí en una trobada de metges de l'ICO que "l'any que ve no hi haurà cap esforç més per part dels professionals" sanitaris. Ruiz, doncs, reiterava així un anunci que ja havia fet fa unes setmanes, però aquest cop ho feia després que, dimarts passat, el Govern anunciés un nou paquet de mesures d'austeritat que inclouen una rebaixa dels sous de treballadors públics. Ruiz ha afegit a aquesta promesa una lloança als metges que, ha reconegut, enguany sí que "han fet l'esforç". "Sou un referent en la contribució de mantenir un sistema sanitari que tots volem públic, de qualitat, i d'excel·lència", els ha dit.

"Els puc assegurar a tos els professionals d'aquesta casa i d'altres cases que han fet l'esforç que l'any que ve no hi haurà cap esforç més per part dels professionals", ha declarat el conseller en la inauguració d'una jornada acadèmica que commemora el 15è aniversari de l'Institut Català d'Oncologia, a l'Hospitalet de Llobregat.

Ruiz feia aquestes declaracions tot just una setmana després de la vaga de dos dies que va convocar la setmana passada el sindicat Metges de Catalunya.