El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest divendres que no aprecia diferències polítiques que justifiquin arribar al congrés del partit amb més d'una candidatura.

"Jo no he sabut veure fins ara --és veritat que pot ser que sigui el candidat que més propostes he fet-- diferències polítiques que permetin justificar un enfrontament de candidatures amb projectes diferents", ha assenyalat en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press.

Després d'avalar que hi hagi un procés de primàries per escollir el candidat a presidir la Generalitat, ha assegurat que no és la seva prioritat, i sobre si el PSC ha de tenir grup propi al Congrés, ha recordat que a Alemanya la CSU i la CDU comparteixen grup però si no estan d'acord voten diferent.

Els tres candidats a liderar el PSC --l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el de Lleida, Àngel Ros; i l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena-- aposten per arribar al congrés amb candidatures diferenciades.

Navarro, que no deixaria l'alcaldia si és primer secretari del PSC, ha defensat la necessitat que hi hagi un congrés de renovació total i no de transició, així com que el líder del PSC pugui presentar-se a la Generalitat.

Per a Ros, que tampoc renunciaria a l'alcaldia, també és important que el primer secretari socialista pugui optar a ser president de la Generalitat, i sempre ha destacat que només avalaria una candidatura unitària si s'arribés al final del congrés.

En el cas d'Elena, ha opinat que el partit necessita un debat d'idees, pel que no està per una candidatura unitària, i ha apostat per un procés de primàries per escollir el candidat a la Generalitat.