El jutge que instrueix un presumpte cas de corrupció policial vinculat al tràfic de drogues indaga les més de 200 trucades de mòbil que un comissari dels Mossos d'Esquadra va intercanviar en un any amb un presumpte "narco", l'entorn del qual el magistrat havia ordenat investigar.

Aquesta nova diligència s'emmarca en la causa que el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona té oberta contra sis mossos d'esquadra, entre ells un subinspector, acusats d'encobrir narcotraficants i altres agents catalans que estaven sent investigats per tràfic de drogues.

El jutge Joaquín Aguirre ha encarregat als Mossos d'Esquadra un informe per detallar les trucades que va enviar i va rebre l'imputat Manuel G.C., suposat capitost de la xarxa de "narcos" investigada i confident policial que va contribuir a destapar una trama de corrupció en la Policia Nacional relacionada amb els prostíbuls Riviera i Saratoga de Castelldefels.

L'informe recull unes 220 trucades que van intercanviar al llarg d'un any un comissari dels mossos d'esquadra, subcap de la comissaria general d'investigació criminal, de la qual depèn la unitat integrada pels mossos imputats, i el presumpte "narco" i confident policial Manuel G.C .

Concretament, entre agost de 2009 i juny de 2010, el comissari va trucar al presumpte "narco" en gairebé 80 ocasions, encara que en una trentena d'elles no va aconseguir establir comunicació.

Per la seva banda, el confident policial va trucar al comissari en 145 ocasions, de les quals en mig centenar no van arribar a parlar, entre agost de 2009 i juliol de 2010.