Tot i que Baqueira Beret tenia previst obrir les seves pistes aquest últim cap de setmana de novembre, la falta de nevades i les altres temperatures han fet que els seus responsables hagin decidit esperar fins al 2 de desembre com la majoria d'estacions d'esquí lleidatanes. El Pirineu de Lleida compta amb la superfície esquiable més gran de l'Estat amb 457,3 quilòmetres de pistes i enguany esperen superar "una mica" el milió i quart de forfets venuts la temporada passada. La majoria d'esquiadors que acull el Pirineu de Lleida són catalans, seguits de la resta de l'Estat i francesos. Baqueira Beret rebrà enguany també el 6% dels 16.500 esquiadors britànics que aterraran per primera vegada a Alguaire.

Les 11 estacions d'esquí del Pirineu de Lleida afronten nova temporada amb una millora en les seves instal·lacions. En total han invertit 7 milions d'euros per la temporada 2011-2012, dels quals 6 milions corresponen a Baqueira Beret, el complex amb el domini esquiable més gran de l'Estat amb 1.922 hectàrees. Aquesta estació ha invertit 3 milions en mecanismes que produeixen neu artificial i la resta en un llac, 3 pistes noves i millors instal·lacions de servei de cafeteria. El director general de l'estació, Aureli Bisbe, ha anunciat també que han arribat a un acord amb el turoperador Britànic Neilson-Thomas Cook perquè porti fins a Baqueira 75 esquiadors anglesos a la setmana. Aquesta companyia operarà a l'aeroport de Lleida-Alguaire durant 14 setmanes per tant, dels 16.500 esquiadors anglesos que volaran fins a Alguaire, 1.050, un 6%, esquiaran a Baqueira Beret.

La principal novetat d'aquesta temporada en les pistes d'esquí lleidatanes és l'increment de la superfície innivada que enguany arriba als 108 quilòmetres i que representa un 36,5% de tota l'àrea esquiable de les estacions d'esquí alpí. En els últims 11 anys, les estacions d'esquí lleidatanes han invertit 160 milions d'euros que han permès, entre d'altres, augmentar un 56% el nombre de canons de neu fins arribar als 1.358 així com la capacitat de transport de passatgers per hora en un 29%.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat aquest esforç inversor, tot i la crisi, ja que el sector de l'esquí, ha explicat, és un dels principals motors de desenvolupament econòmic de les comarques lleidatanes i especialment del Pirineu ja que genera un impacte econòmic d'uns 290 milions d'euros.

Altres novetats, per estacions, són la creació d'una nova zona familiar a Boí Taüll amb jardí de neu i guarderia, la millora d'accessos i aparcaments a Espot i Port Ainé a més d'una reducció de 2 euros en el preu del forfet, la nova senyalització de Port del Comte o la creació d'un 'snow park country' a Tavascan per practicar el 'freestyle' fora pista.

Pel que fa a l'esquí nòrdic, les 7 estacions obriran pistes a partir del 6 de desembre i segueixen posant a la venda un forfet de temporada vàlid per a totes les estacions d'esquí nòrdic de Catalunya a un preu de 100 euros.