Els Mossos d'Esquadra van desallotjar ahir, sense ordre judicial, un edifici del carrer Portugal, al barri barceloní de la Sagrera, que va ser ocupat per un grup d'activistes del moviment del 15M i van imputar les 4 persones que es trobaven a l'interior de l'immoble.

Segons que va informar la policia catalana, l'operació es va fer arran de la denúncia presentada pel propietari del local, en el que es coneix com a "desallotjament exprés", que permet actuar la policia sense ordre judicial instants després de l'ocupació de l'edifici, quan l'usurpació es considera flagrant.

Els Mossos van sostenir en un comunicat que l'ocupació es va produir diumenge després de rebre l'alerta dels veïns de la zona i la posterior denúncia del propietari, a qui els agents policials ja han lliurat la finca.

Tot i això, un portaveu dels activistes va informar que l'immoble porta ocupat des de dimarts passat 15 de novembre. En el moment del desallotjament, que es va produir sense incidents, els Mossos van identificar 4 persones, que es trobaven a l'interior de la finca, i a les quals s'imputa un delicte d'usurpació de béns immobles.

El bloc número 53 del carrer Portugal, que alberga 14 habitatges, es va construir fa deu anys i mai se li ha donat cap ús, motiu pel qual els activistes van decidir ocupar-lo per donar-li un ús social.

Plaça Catalunya

Els prop de 40 indignats que estaven a la plaça de Catalunya de Barcelona van desmuntar ahir el seu campament i van abandonar el lloc, a instàncies de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que els va advertir que les ordenances els impedien acampar a l'espai públic.

Segons que van informar fonts municipals, diversos agents de la policia local barcelonina es van dirigir a primera hora del matí a la plaça, on hi havia instal·lades una desena de tendes de campanya i un punt d'informació, que els indignats havien muntat en principi per passar allà el cap de setmana electoral. Al migdia, la gairebé totalitat dels indignats ja havien abandonat el lloc.