La titular del jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, Silvia López Mejía, ha obert diligències arran de la querella contra responsables de l'Hospital Vall d'Hebron per la mort d'una pacientveïna de Tossa de Mar per vessament cerebral i ha citat la família de la morta a ratificar-la, abans de decidir si l'admet a tràmit.

Segons que van informar fonts judicials, la jutge instructora, a la qual va correspondre per repartiment la querella, ha dictat un acte d'obertura de diligències prèvies i ha remès el cas a la Fiscalia, davant la possibilitat que els fets denunciats fossin constitutius de delicte.

La querella, que es dirigeix contra el gerent de l'Hospital Vall d'Hebron i el cap del servei de neurocirurgia, va ser interposada als jutjats de Barcelona per la família d'una pacient de Tossa que va morir d'un vessament cerebral després de recórrer quatre hospitals.

La magistrada ha citat els familiars de la pacient a ratificar la querella, tràmit que aquests van formalitzar dijous a la tarda al jutjat. L'acte acorda també donar trasllat de la querella al ministeri fiscal perquè en els pròxims dies es pronunciï sobre la conveniència d'investigar el cas denunciat.

Possible declaració

Posteriorment, la jutge decidirà si admet a tràmit la denúncia, el que necessàriament implicarà la declaració com a imputats dels querellats.

Segons Rafael Núñez, advocat de la família, la querella no imputa una negligència mèdica als responsables de l'hospital, sinó que, per primera vegada en la democràcia, persegueix una errada sanitària pel delicte de l'article 542 del Codi Penal.Aquest article del Codi Penal en què es fonamenta la querella castiga els funcionaris o càrrecs públics que impedeixin a altres l'exercici de drets civils reconeguts en la Constitució i les Lleis. La família de la pacient morta acusa en la querella la Vall d'Hebron d'endarrerir l'operació, en un primer intent, per culpa que la maquinària necessària per a la intervenció estava avariada "des de feia dies", va explicar l'advocat de la família, Rafael Núñez.

Per la seva banda, l'Hospital Vall d'Hebron ha assegurat que es va actuar "de forma correcta durant tot el procés".