Enric Duran, conegut com el 'Robin dels bancs', ha carregat contra la falta d'ètica dels bancs i la poca informació que donen sobre els seus productes durant la seva declaració com a imputat en un judici que aquest divendres ha quedat vist per a sentència en el qual el BBVA li reclama 25.000 euros en concepte de deute.

Es tracta del primer judici al 'Robin dels bancs' per estafar el 2008 gairebé 500.000 euros a 39 bancs per posar en dubte l'honestedat del sistema bancari, crítiques que ha sostingut al Jutjat de primera instància número 17 de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), segons ha explicat a Europa Press la seva advocada, Montse Serrano.

El 'Robin dels bancs' va contractar el 2008 la targeta 'Tres mesos sense' del BBVA de la qual treia fins a 1.500 euros al dia tot i que el límit contractat era de 600 euros, una operació que va passar inadvertida a la Central d'Informacions de Risc (CIR).

L'advocada d'Enric Duran ha defensat la nul·litat del contracte perquè, segons la seva opinió, hi ha hagut falta d'informació al seu client: "El producte que ell va signar no té res a veure amb el que se li reclama", ha assegurat.

A més, ha defensat a cada moment que el 'Robin dels bancs' ha portat a terme aquestes accions per demostrar que els bancs contribueixen amb la seva falta d'informació a l'endeutament de les famílies.