Un regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) de Vic, Josep Maria Paré, va ingressar a presó ahir per haver-se apropiat indegudament de 53.000 euros. Segons van informar fonts policials, el regidor havia passat la nit a la comissaria després de ser detingut a la sortida d'un míting de Josep Anglada a l'Auditori Unnim de Vic. Aquest dijous al matí va passar a declarar als jutjats de Vic i, des d'allà, va ser traslladat a la presó de la Model de Barcelona. Des del dia 14 de novembre requeia una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó sobre Paré emesa per l'Audiència de Barcelona.

El jutge ha condemnat Josep Maria Paré a un any de presó i a pagar una multa de sis euros diaris durant sis mesos. A més, haurà d'indemnitzar la víctima amb 53.000 euros per haver-se apropiat indegudament d'aquesta quantitat durant els nou anys en què Paré va portar els comptes de l'acusador, M.A.

A requeriments de la víctima, Josep Maria Paré va obrir un compte per gestionar els diners que havia obtingut de la venda d'un pis. Cada mes, l'acusat lliurava a M.A. la quantitat de 600 euros en concepte de despeses ordinàries. Durant aquests nou anys, Paré va obrir diversos comptes bancaris a nom del propietari amb ànim d'obtenir benèfics econòmics i evitar pagar comissions i en què el regidor va desviar 53.000 euros que ara no ha sabut explicar on són.

Paré té estudis en aeronàutica i és regidor de PxC al consitori vigatà des de la passada legislatura. A les eleccions del 2011, en què Plataforma per Catalunya va treure cinc regidors, ell ocupava la quarta posició.

Aquesta no és la primera ocasió en què un regidor o dirigent de Plataforma per Catalunya es veu implicat en un cas judicial, ja que el propi líder de la formació xenòfoba i també regidor de Vic, Josep Anglada, acumula un parell de causes obertes.

En concret, Anglada està pendent que aquesta setmana un jutjat de Manresa li notifiqui la sentència per un suposat cas d'incitació a l'odi racial en distribuir uns pamflets apòcrifs de contingut xenòfob que ridiculitzaven la comunitat magribina. Per aquest cas, la fiscalia demana un any i mig de presó per a Anglada i també per a un altre regidor de PxC a Vic Joan Carles Fuentes, pels 3.000 pamflets apòcrifs que el seu partit va imprimir al maig del 2007 i que van ser distribuïts pels seus militants a les bústies de Vic.

Anglada també serà jutjat el pròxim 24 de novembre acusat d'un delicte de lesions en l'àmbit familiar, ja que el 22 d'octubre passat va iniciar una discussió amb el seu fill, al domicili en què tots dos resideixen, i suposadament el va agafar per la samarreta, el va pegar a les cervicals i li va cridar: "Vine aquí, desgraciat, fill de puta". En el seu escrit d'acusació, la fiscalia demana que s'imposi per aquests fets una pena de deu mesos de presó a Anglada.