Els 'indignats' que es manifesten aquest divendres a la tarda pels carrers de Barcelona han ocupat cap a les nou del vespre un edifici de la plaça Joan Corrades i Bosch, a la carretera de la Bordeta amb el carrer d'Hostafrancs. Unes 300 persones han iniciat l'acció custodiats per la Guàrdia Urbana, que ha vigilat en tot moment la manifestació. L'ocupació d'aquest edifici, un bloc de pisos nou del barri d'Hostafrancs, respon a la crida de l'assemblea 'Edifici 15O' -el bloc de Nou Barris ocupat que serveix per allotjar famílies desnonades- d'"alliberar espais buits" perquè siguin "recuperats des del poble i per al poble".

Centenars d''indignats' s'han manifestat aquest divendres al vespre pels carrers del centre de Barcelona sota el lema 'La nostra elecció: l'acció', una protesta convocada en el marc de la que anomenen la 'Setmana d'Alliberaments Generals', una iniciativa que consisteix en ocupar edificis buits per destinar-los a l'allotjament de famílies sense recursos.

La marxa d'aquest vespre, convocada per l'assemblea de l'Edifici 15O, ha partit de la plaça de Catalunya i ha avança sense destinació coneguda per la Ronda Universitat, la Plaça Universitat, el carrer Sant Antoni i Sepúlveda, Paral·lel i Plaça Espanya. De Plaça Espanya han emrès la carretera de la Bordeta, on hi ha la plaça on s'ubica l'edifici que han ocupat. Efectius de la Guàrdia Urbana han custodiat en tot moment la manifestació per tallar els carrers per on passava.

Els 'indignats' sumats a la iniciativa de l'Edifici 15O' animen "totes i tots aquells en una situació difícil a prendre edificis abandonats per omplir-los de vida comuna". Segons denuncien, "hi ha milers de pisos buits i milers de persones en situacions impossibles", de manera que consideren que "l'acció és irreversible perquè només l'acció modifica la duresa de la realitat". D'altres dels lemes de la protesta, juntament amb la consigna 'La nostra elecció: l'acció', han estat els lemes '#MaiMésSoles' i '#actua18N'.

Un edifici de trens anys on no hi ha viscut mai ningú

Els 'indignats' han ocupat els baixos de l'edifici, que té quatre plantes amb una dotzena de pisos. Segons fonts del col·lectiu, el bloc de pisos és propietat de la immobiliària Nyala i fa tres anys que està acabat però mai hi ha viscut ningú perquè la caixa d'estalvis 'Sa Nostra' el va embargar.

Segons han assenyalat, fa unes dues setmanes que els promotors de l'ocupació van preparar l'ocupació juntament amb associacions de veïns per trobar famílies sense llar que puguin habitar l'edifici.

En entrar-hi, els activistes han pujat fins al terrat per desplegar-hi la pancarta ''La nostra elecció: l'acció'.